Orsaker till en sprucken Engine Block

Det finns mycket få fel i motorn som någon mekaniker skulle tänka bortom reparation, men först bland dem är sprucken motorblocket. Även om sådana fel är ganska sällsynt, är slutresultatet allmänhet irreparabel skada. Tillsatser som natriumsilikat (aka "flytande glas") kan hjälpa fördröja fullständigt misslyckande av en svagt bruten blocket, men det kommer aldrig att vara lika stark eller tillförlitliga som det en gång var. Överhettning

Överhettning är, i särklass, den vanligaste orsaken till spruckna block. Motorer block gjuts med många små kanaler, skarpa kanter och snäva rensningar. Kylvätska kan bara kyla vad det berör, så extrema överhettning orsaker lokaliserade temperatur spikar i motorblocket. Metallen på dessa platser kommer att försöka expandera bort från de svalare områden, vilket gör att motorblocket att bokstavligen slita sig bortsett från insidan. Addera Snabb kylning

snabbt kyla het metall med kallt vatten kommer att orsaka de som metall i direkt kontakt med vattnet för att dra ihop snabbare än metallen under. Metallen utvecklar mikroskopiska sprickor som snabbt propagerar i stora sprickor. Hälla kallt vatten till en torr och överhettade kylsystem kan orsaka en annan typ av lokal värme-relaterad sprickbildning när de delar av blocket direkt i kontakt med vattnet kontrakt bort från de varmare delarna.

Kärna Shift

"Core shift" är ett fabrikationsfel. Motorblock är "investering-cast" genom att injicera flytande metall i formar gjorda av mycket komprimerat sand. Sanden kan förskjutas något under gjutningsprocessen, lämnar blocket tunnare på vissa ställen än i andra. Sådan core shift är ganska ovanligt på nyare motorer, men utgör ett allvarligt och un-fixerbar hot mot äldre gjutgods.
Contentement

överväldigande motorblock till punkten av förstörelse var en gång ganska sällsynt, men explosionen i popularitet av eftermarknaden turboladdning /överladdning (aka "forcerad induktion") och dikväveoxid (N2O) injektion gör detta till en mycket verklig möjlighet för entusiaster som letar efter mer makt. Innan denna teknik kom att dominera marknaden, var motorhästkrafter begränsas generellt av förbindelsestången förmåga att motstå brott vid höga varvtal. Tvingad induktion och lustgas arbete genom att öka makten under motorns hela varvtalsområde, vilket gör motorblocket styrka den begränsande faktorn. Stress-relaterad sprickbildning sker oftast i området kring motorns huvudsakliga vevaxel lock, kända som "duk". Liven fungerar som en fästpunkt för de viktigaste lock, som håller fast vevaxeln till blocket och bära det mesta av missbruket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126440.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.