Hur du ändrar ett bränslefilter på en 2005 Duramax Diesel

Dieselmotorer fungerar annorlunda än bensinmotorer i ett par olika sätt. För en, kan diesel absorberar vatten, vilket gör bränslefiltret ännu viktigare än någonsin. I själva verket rekommenderar Chevrolet byte av bränslefilter på en 2005 Duramax Diesel var 15.000 miles för att se till att vatten inte kommer in i motorn. Byte av filtret är enkelt att göra, och det bör ta ca 30 minuter att göra. Saker du behöver
bandnyckel
dräneringskärlet
Byte bränslefilter
lätt fett
Visa fler instruktioner
1

Leta bränslefiltret på passagerarsidan av trucken, bakåt fenderwell. Öppna petcock på botten av bränslefiltret rinna ut något vatten ur filtret, och sedan dra ut den elektriska anslutningen till vattnet sensorn. När allt bränsle rinner ut, dra petcock.
2

bort bränslefiltret från filterhuset med bandnyckel. Häll innehållet i bränslefiltret i tråget. Avlägsna vattnet sensorn från botten på bränslefiltret.
3

Coat O-ringen tillsammans med ersättnings bränslefiltret med fett, och installera ersättare O-ringen på ersättning filtrera. Montera vattnet sensorn i det nya filtret. Installera det nya filtret på filterhuset med händerna. Anslut ledningarna i beståndet sele med händerna.
4

Pop huven. Leta upp knappen bränsle primern vid den övre delen av filterhuset. Skjut den på 30 gånger eller tills det blir oerhört svårt att trycka, vilket som inträffar först. Starta trucken och låt den gå i fem minuter. Om det inte startar, tryck på bränslet flödarknappen ytterligare 30 gånger. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126332.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.