Så här öppnar bränslepump på en 1992 Toyota Corolla

Bränslepumpen är placerad inne i bränsletanken på 1992 Toyota Corolla modeller. Beroende på de problem som uppstått i samband med bränslesystemet, kan en bränslepump ersättare vara nödvändig. Före byte av bränslepump, bör du dock kontrollera andra billigare och mindre invasiva reparationer, såsom felaktigt bränsletryck eller ett dåligt bränslefilter. Men om byte av bränslepumpen är nödvändig kan den nås genom att ta bort bränsletanken från under fordonet. Saker du behöver equipment shop trasor
Skruvmejsel
stödbenet
Linje skiftnyckel
Hylsnyckel
Standard skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln. Avlasta trycket bränsletanken vid bränslefiltrets under motorrummet. För att göra detta, ta bort den skyddande sköld och sakta lossa facket bulten samtidigt som trycket att blöda ut ur systemet.
2

Lossa bultarna som fäster bränsletanken på fordonet halvvägs genom att gå till området under bilen. Placera en pallbock täckt med gamla handdukar under bränsletanken. Försiktigt sänka bränsletanken på stödbenet som du tar bort skruvarna. Sänk domkraften står nog att glida bränsletanken ut från under bilen.
3

Rengör bränsleledningar systemet med en sprutbar motor-typ renare innan frånkoppling. Men översprayning inte eller blöta komponenterna med lösningsmedel. När ren, koppla ur bränslet inlopps-och utloppsledningar och ventilationsledningen ansluten till bränslepumpen med en hylsnyckel och standard skiftnyckel för att counterturn vid behov. Var noga när du kopplar raderna, som skador uppkommer från borttagning kan vara svårt att reparera.
4

Ta bort skruvarna knutna till fästen för att komma åt bränslepumpen. När skruvarna tas bort, kan bränslepumpen lyftas ut ur sitt fäste. Beroende på de specifika behov, är bränslepumpen nu tillgängliga för underhåll, inspektion eller utbyte.
5

Inspektera bränsletank för tecken på rost, skador eller läckage. Dessutom inspektera bränsleledningar, slangar och kopplingar för korrosion, slitage eller skador. Det är också fördelaktigt att inspektera bränslefiltret medan bränslesystemet är demonterad.
6

Byt tätningspackningarna med nya packningar, sedan montera bränslepumpen genom att vända de åtgärder som vidtagits för att ta bort det en gång reparation av Pumpen är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126270.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.