Effekten av det kalla vädret på AVG bilbatterier

Medan den genomsnittliga bilbatteri kan pågå i flera år, drastiska väderförhållanden skadar prestandan i ditt batteri och motor och öka byte av batteri misslyckande. Medan ingen bil batteri varar för evigt, med rätt typ av batteri och regelbundet underhåll, kan du undvika ett dött batteri under de kalla vintermånaderna. Bakgrund

Automobile batterier lagra energi som används av fordonets tändsystem för att starta motorn. Efter en bil motor är påslagen, använder bilens generator motoreffekten att kontinuerligt ladda batteriet. När du använder elektriska apparater när motorn är avstängd, såsom makt fönster, strålkastare eller radio, tömmer batteriet sakta bort. Den genomsnittliga bilbatteri varar cirka två år. Medan alla bilbatterier kommer så småningom att dö, med regelbundet underhåll en bil batteri kan pågå i tre till fem år.
Förklaring

Extrema kalla väderförhållanden kan påverka den genomsnittliga s bilbatteri livslängd och prestanda. Automobile batterier alstrar elektroner genom kemiska reaktioner. Vid kall väderlek, batteriets kemiska reaktioner sker långsammare, vilket ger färre elektroner som att driva motorn. Dessutom motorns olja tjocknar under kallt väder, vilket gör att motorn behöver upp till tre gånger så mycket makt att vända.
Cranking Amps

bilbatteri utgång är vanligtvis en effekt på 77 grader Fahrenheit. Batteriet sjunker under denna temperatur, och vid 5 grader Fahrenheit, har ett fulladdat batteri bara hälften av sin beräknade kapacitet. Den startförsök amp eller CA ränta bidrar till att avgöra hur mycket makt kan levereras för att starta en bil i de flesta klimat. CA hastigheten visar hur urladdningsbelastningen att ett nytt, fulladdat batteri kan leverera på 32 grader Fahrenheit.
Cold-Cranking Amps

kall-cranking ampere eller CCA Betyg indikerar en batteriets förmåga att starta en motor i extremt kallt väder. CCA hastigheten mäter urladdningsbelastningen levereras av ett batteri på 0 grader Fahrenheit. Under normala väderförhållanden, kommer ett batteri med en låg CCA startar tillförlitligt alla bil, men i kalla klimat, krävs det mycket energi för att starta en bilmotor kan överstiga den tillgängliga energin från batteriet. Att välja ett batteri med hög CCA betyg är bra om du bor i ett kallt klimat. Addera Prevention

att förhindra batteriets fel i hårt klimat med kallt väder, är det en bra idé att hålla bilens varma motorrummet natten. Om möjligt, parkera din bil i ett garage. Att kasta en filt över motorn kan också hjälpa till att hålla i värmen till morgonen. Du kan behöva överväga att investera i ett batteri värmare eller motorvärmare för din bil. Dessa kan minska mängden kraft som behövs för att starta bilen i kallt väder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126238.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.