VW Jetta Diesel Problem

Volkswagen Jetta TDI är en dieseldriven version av den populära Jetta-modellen. Den gick först till försäljning i USA på 1990-talet, gå ett mycket begränsat antal dieseldrivna modeller från europeiska biltillverkare finns i Amerika. Den Jetta TDI är känd för sin utmärkta bränsleekonomi och kvalitet, men det finns flera kända problem som förare och potentiella ägare bör vara medveten om. Motorproblem

Ett problem med vissa Jetta TDI är svårt att starta motorn, eller en motor som inte startar alls. Detta kan inträffa av flera skäl, men i många fall är relaterat till glödstiften, som dieselmotorer använder för att producera tändning istället för tändstift. En brist på el till motorn på grund av felaktig ledningsdragning eller ett urladdat batteri kan vara att skylla. Addera Faluty drivaxlar

Ett känt problem med Jetta TDI innebär felaktigt monterade drivaxlar. Detta problem, som härrörde från Volkswagens underlåtenhet att korrekt installera skruvarna på en drivaxel täckplåt, var föremål för ett återkallande av mer än 25.000 fordon under 2009. I värsta fall kan den drivaxel locket lossnar och läcker olja på vägen.
Problem Transmission

Jetta TDI också har drabbats av problem med sin automatisk växellåda. Detta var orsaken till en annan 2009 minns som involverat några 16.000 Volkswagens. Återkallelsen antogs för att korrigera felaktiga ledningar i Jetta s Direct Shift Gearbox, vilket kan orsaka att transmissionen växla till neutralläge utan förvarning, sätta föraren riskerar att krascha.
Rökning

Ett vanligt Jetta problemet handlar rök från avgassystemet, antingen under hård acceleration eller, ibland, normal körning. Rök är oftast resultatet av motorns förbränning av olja, vilket sker under den normala inkörningsperiod för en dieselmotor. Men rök från en äldre motor kan indikera flera problem, bland annat felaktig timing av insprutningssystemet, igensatta injektorer, ett igensatt luftfilter eller dålig kvalitet eller förorenat bränsle.
Performance Issues

En rad problem med Jetta TDI är bara i samband med användningen av diesel och kanske inte visar felaktiga komponenter. Bränna en liten mängd olja är normalt för dieselmotorer, men vissa förare att hitta denna oroande eller klaga om behovet av att ibland lägga motorolja. Bil kritiker från Sanningen om Cars hemsida har noterat att den Jetta TDI saknar följsamma prestanda i sina bensindrivna motsvarigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126235.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.