Hur du ändrar en syresensor i en 2005 Jeep 3.7l

Den 2005 Jeep 3,7-litersmotorn är verkligen en Chrysler 3,7-liter och kan hittas i Jeep Liberty, Grand Cherokee och Jeep Commander fordon. De uppströms syresensorerna på dessa motorer finns i grenröret strax ovanför flänsen där avgaserna stuprör bultarna till grenröret. Syresensorn nedströms är placerad i avgasröret mellan grenröret och den katalytiska omvandlaren. Läget varierar något från modell till modell, men den allmänna platsen är densamma. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Höj den främre änden av din Jeep med en domkraft och placera en uppsättning pallbockar under ramen för att stödja Jeep. Avlägsna domkraften från under jeep så att du inte försöker att jobba runt det.
2

Leta syresensorn från under Jeep. Om du arbetar på uppströms sensorn, hittar du det i avgasgrenröret. Om du arbetar på nedströms sensor, är det i avgaserna precis framför katalysatorn. Addera 3

Välj lämplig sensor och koppla den elektriska kopplingen som förbinder fläta från lambdasond till ledningsnätet på Jeep. Släpp låstungan och dra de två isär kontakterna.
4

Ta syresensorn med en socket syresensor och ratchet, vrida den moturs tills den är fri från grenröret eller avgasröret. Släng den gamla givaren och gänga en ny sensor i grenröret eller avgasröret för hand. Dra åt sensorn med en syresensor hylsa och spärrskaft tills det är säkert.
5

Anslut kontakten från syresensorn pigtail i kabelnätet kontakten, trycka ihop de två halvorna tills låsfliken ingriper. Var noga med att dirigera kablar fläta bort från de varma avgasrören när du installerar det.
6

Upprepa processen för att ändra något av de andra tre syresensorerna på Jeep. Om du inte är säker på vilka som är dåliga, har datorn genomsöks efter felkoder att begränsa den innan du börjar jobbet.
7

Höj framsidan av jeep med en domkraft av domkraften står och ta bort dem från under ramen. Sänk Jeep till marken och ta bort domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126223.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.