Dodge Caravan Kylvätska Ändra Rutiner

Dodge Caravan är en av en familj av Chrysler minibussar populära över hela världen för sin mångsidighet, pålitlighet och värde. Tillsammans med sin Chrysler (Town and Country, Voyager och Pacifica), Plymouth (Voyager) och Volkswagen (Routan) bröder, är Husvagnar kända för att överleva sina garantier när riktiga underhållsplaner följs, vilket inkluderar regelbunden kylvätska spolning. Planen

I en perfekt värld skulle man kunna göra en komplett vätskespolning och utbyte genom att helt enkelt tömma motorn och kylaren samtidigt, och fylla dem med vätska, men det är inte en perfekt värld. Du kommer att behöva ta det här jobbet i tre steg, tömning av radiator, späda motorns kylvätska och dränering kanske den mest förbisedda på varje bil, värmeelementet som, inklusive de centrala linjer, kan innehålla mer än hälften av den mängd vätska som finns . på radiatorn själva Addera Tömning av Radiator

Töm kylaren när kylvätskan är kall, helt enkelt öppna ventilen mässing petcock längst ner till höger eller vänster och avlopp vätskan till en förslutningsbar fem-gallon behållare. Du kan påskynda processen genom att öppna kylvätska locket, som tillåter luft att komma in i kylaren kärna. Med all vätska töms, fylla på kylaren med destillerat vatten, lämna locket öppet, och kör motorn tills den når driftstemperatur. Målet här är att få termostaten öppen, späda vad kylvätska kvar i motorn.
Second Drain

Vid denna punkt du arbetar med en öppet kylsystem kokar till brädden med varm döden-juice, öga och hand skydd är obligatorisk, och hålla någon du har någon tillgivenhet för långt borta från händelsernas

Med motorns kylvätska utspädd och sitter i kylaren. , upprepa avloppet /påfyllning proceduren. Starta motorn och ta allt tillbaka upp till temperaturen igen.
Värmeelementet

vagnens (och alla andra bilens) värmare fungerar som en radiator i omvänd. Avkylningsvätska strömmar genom värmeelementet, genom vilken HVAC fläkten pressar luft. Luft plockar värma upp från motorns kylvätska, som måste spolas med resten av systemet. Medan vissa kanske råd att ta bort värmeelementet drain-backlinjen, faktum är att köra värmaren under den andra spolningen kommer att utföra samma uppgift med mindre kladd och försämringen.
P Om du använder en färdigköpta kaustik radiator flush lösning, är det dags att introducera den. Med motorn vid arbetstemperatur och värmaren igång, kommer kaustiklösningen arbeta sig igenom hela kylsystemet för att få bort eventuella byggts upp mineraler eller rost. Låt motorn gå i minst 10 minuter efter att du introducerar rengöringsmedlet.
Senast Flush

Upprepa avloppet och fyll procedur två gånger till för att befria system för rengöring lösning och lösta mineraler, vilket kommer att manifesteras som en mjölkig dimma i ditt tidigare klart kylvätska. När kylvätskan rinner rent och klart, dränera fyra liter vatten från kylaren och ersätta den med färsk frostskyddsmedel. När allt är sagt och gjort, kommer du avsluta med minst 10 liter mycket giftigt radiator vatten, som ska kasseras på din lokala vätska återvinningscentral.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126121.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.