Hur du ändrar Serpentine Belt på en 2003 Chevy S-10 Pickup

The Serpentine belt på S-10 är konstruerad för att slå alla de frontmonterade tillbehör på motorn, se till att de fungerar korrekt. Med tiden kan den gummibandet slits ner, och spåren i bältet kan dela och spricka, vilket gör det viktigt att ersätta bandet innan det går sönder. I det här fallet är projektet fordonet en 2003 Chevrolet S-10 med 2.2l motorn, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
3/8-tums breaker bar
Byte serpentin bälte
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och titta på kärnan stöd på undersidan av huven för ett klistermärke som diagram bältet routing. Beroende på vilka tillbehör på din motor, kan bältet dras olika sätt, och du kommer att hänvisa till detta diagram senare. Om dekalen inte är under huven, det är i instruktionsboken för fordonet.
2

Placera 3/8-tums breaker bar på spännaren på motorn. Detta är på vänster sida av motorn, och har ett fyrkantigt hål i det utformats för att hålla breaker bar. Dra breaker bar motsols för att släppa spänningen på remmen, skjut remmen från remskivorna
3

Dra nya remmen runt remskivorna, börjar med vevaxeln längst ned på. motorn. Arbetet remmen runt höger sida av motorn, efter diagrammet du hittade i steg 1. När du inte kan vägen längre, dra upp spännaren igen och skjut remmen mellan spännaren och de övriga remskivor, tills bandet dirigeras enligt diagrammet. Släpp spännaren.
4

Kontrollera att se till att bältet är rätt dragen. Du vill vara säker på att bältet inte är vridet runt eller vikt, och att den är i linje korrekt på remskivorna, vistas centrerad.
5

Starta motorn och kontrollera att bältet löper rätt . Om inte, stäng av motorn och flytta den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126119.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.