Hur man byter 1999 VW Passat Frambroms

Den 1999 Volkswagen Passat bygger på B5 chassi, och producerades 1996-2005. Chassit är delad med lika duktig och omtyckt Audi A4. Eftersom dessa två modeller har samma chassi, är förfarandet för att ersätta bromsarna densamma. Din Passat bromsar bör inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov. Detta kan antingen göras genom en professionell butik, i vilket fall du kan förvänta dig en faktura för flera hundra dollar, eller kan göras av ägaren med rätt verktyg och förnödenheter. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Torx bits
C-clamp
Tänger
platt skruvmejsel Cleaner Review Brake
Rags
Nya bromsbelägg
Nya eller återuppstått rotorer
Visa fler instruktioner
1

Lossa framhjulen med en rörtång. Använd ordet jack att säkert höja din Passat. Sänk fronten på ett par pallbockar. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Koppla från sensorn bromsslitaget om din bil är utrustad med en. Detta går till dynan och kopplas bort genom att bända upp fliken och vrida den 90 grader.
3

Ta bort fjädern på bromsoket genom att bända loss det med en platt skruvmejsel. Ta bort de två gummikåpor placerade på baksidan av bromsok. Ta bort de två skruvarna under lock med en Torx bit.
4

Skjut tjocklek av av rotorn. Stötta bromsok med en bit ståltråd eller en plattform av något slag så att det inte väger på bromsledningen, vilket kan orsaka skador.
5

bort bromsoket bäraren genom unbolting de två 19 -mm skruvar på baksidan av bromsen. Spraya några penetrerande smörjmedel på dessa om de är frysta. Du kan också behöva använda en breaker bar, vilket är en förlängning på slutet av spärren för mer inflytande.
6

Drag av rotorn från navets. Det kan hjälpa till att peka på den från baksidan med en gummiklubba för att frigöra det. Rotorn i Passat B5 använder inte en ställskruv för att hålla den på plats.
7

Spraya en ny rotor med broms renare och torka av den ordentligt med en ren, torr trasa. Skjut rotorn på navet. Sätt tillbaka hållaren och dra åt bultarna till 91 ft-lbs.
8

Ta bort de gamla kuddar från bromsoket. Den ena på utsidan kommer att falla ut, men den ena på insidan hålls i med en fjäder som glider in i bromsoket.
9

Öppna bromsvätskebehållaren. Använd C-klämman för att komprimera kolven i bromsoket nog att låta oket och kuddar för att glida över rotorn. Om bromsvätskan spiller ut f behållaren, torka upp med en trasa.
10

Installera de nya dynorna på bromsoket. Skjut bromsok över rotorn. Smörja och installera skruvarna, dra dem till 18 Nm. Installera gummihylsorna över skruvarna och sätt tillbaka fjädern. Återanslut linjen för bromsslitage sensorn.
11

Upprepa ovanstående steg för den andra sidan av bilen. Pumpa med bromspedalen tills den känns fast igen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126110.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.