Hur man byter Freeze pluggar i en Auto

Freeze pluggar, även känd som ex pluggar, är små, runda pluggar gjorda av metall som är installerade i en mängd olika platser på ytan av ett motorblock. Det huvudsakliga syftet med frysa pluggar är att förhindra att motorblocket från sprickbildning i händelse av att vatten och /eller kylvätska in i motorblocket fryser. Om vattnet fryser, blir dess volym större och kunde knäcka blocket. I stället för blocket sprickbildning, kommer frysningen kontakten pop ut, vilket gör att fruset vatten att fly. Gamla frysa pluggar kan orsaka en motor att läcka och bör bytas ut vid behov. Saker du behöver
Punch
Hammer
Tänger
Stora uttag
6-tums förlängning
Loc-tite
Avfettaren
Rags
Show Mer Instruktioner
1

bort motorn från bilen om möjligt. På grund av den mängd komponenter som omger ett motorblock när det är installerat i motorrummet, kan frysa pluggar vara svåra att ta bort och installera ordentligt.
2

Tappa ur kylvätskan ur kylaren i en lämplig behållare . Om kylvätskan inte töms kan det komma att hälla ur motorn blockets kylkanaler då frysa pluggar avlägsnas.
3

Ta bort alla komponenter som blockerar tillgång till frysningen pluggar som du försöker komma åt om motorn fortfarande är i bilen. Detta kan inkludera objekt som generatorer, startmotorer, avgasrör, insugningsröret, etc.
4

Placera spetsen på en vass stans mot kanten av frysningen kontakten där den möter metallen i motorblocket . Använd en hammare för att knacka stansen mot kanten av pluggen så att den snurrar i hålet där den är installerad. Detta kan ta några försök sedan frysa pluggar tätt installerade. Försök att inte fördärva motorblocket när du gör detta.
5

Dra frysa kontakten ut med tång när den har snurrat i motorblocket och är löst. Du kan också knacka försiktigt ena sidan av pluggen för att få det cockeyed i hålet så att du kan dra ut den, men vara noga med att inte skjuta in kontakten i motorblocket s kylmedelkanal.
6

Rengör hålet där pluggen var beläget med en trasa och lite avfettningsmedel för att ta bort smuts och olja.
7

Coat ytterkanten av frysningen kontakten där den sitter i blocket med Loc-tite. Placera den nya, rätt storlek frysa plugg i hålet. Freeze pluggar finns från verkstäder och bildelar butiker. Frysningen kontakten kommer inte glida in i hålet och behöver exploateras i.
8

Knacka frysa pluggen i hålet genom att placera en hylsa som är tillräckligt stor för att täcka hela sin övre yta och knacka med en hammare tills pluggen sitter i hålet. Det kan hjälpa att sätta en sex-tums förlängning på slutet av sockeln för att göra det lättare att hålla på plats på frysa kontakten. Tryck pluggen i jämnt så att den sitter jäms med kanten av blocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126105.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.