Hur få bättre gas körsträcka från en Duramax Diesel

General Motors hade stora förhoppningar när det samarbetar med Isuzu att utforma duramax motorn i slutet av 1990. Designad som en fullt modern och högteknologisk ersättning för dieselmotorer från tidigare år, gjorde Duramax snabbt sin väg till "Wards 10 bästa motorer" listan på grund av sin makt, effektivitet och robust kapacitet. Men det var över ett decennium sedan, och en massa saker har förändrats sedan dess: i synnerhet, dieselbränsle själv. GM lämnade också en hel del på bordet i fråga om effektivitet, främst som en eftergift till buller och tillverkningskostnad. Bortsett från att hålla upp med rutinmässig maintenence av bränsle och luft filter och perfoming regelbundna oljebyten, finns det flera saker du kan göra för att maximera körsträcka från din Duramax. Saker du behöver
Syntetisk sulfer-byte bränsle tillsats
cetantalshöjare bränsle tillsats
Aftermarket insugs-och avgassystem Review, Multi-programmet diesel prestanda tuner
Visa fler instruktioner

1

Ändra dina körvanor. Det finns inte en enda del du kan köpa eller modifiering du kan göra som påverkar bränsleförbrukningen så mycket som körstil gör, är särskilt när turbo-förstärkt tunga dieslar berörda. Det tar en hel del energi för att accelerera en 7.000 pund lastbil till 60 mph, energi du bara kastar bort varje gång du bromsar. Det bästa sättet att spara pengar vid pumpen är att undvika att slå bromsarna onödan. Inte fat genom staden som Godzilla, men öka avståndet mellan dig och bilen framför dig, kör lite långsammare och bromsa mer gradvis.
2

Practice progressiv förskjutning. Detta är en teknik som sedan länge känt i kommersiella lastbilstransporter industrin, undervisade en i nästan varje truck-körskola i landet. Dieslar som Duramax göra det mesta av sin makt genom att förlita sig på turbo boost, så att hålla turbo boost så lite som möjligt utan att släpa motorn kommer att netto du den bästa bränsleekonomin. I praktiken innebär det att flytta ut ur första växeln vid ca 1000 rpm, och lägg till 100 till 200 rpm för varje extra växel. Så, flytta på 1.100 från andra till tredje, 1.200 från tredje till fjärde, och så vidare.
3

Använd en syntetisk svavel-byte tillsats i bränsle. GM visste inte när det började designarbete på Duramax, att en knappa 10 år senare den federala regeringen skulle släppa tillåtna diesel-bränslen svavelhalter med cirka 90 procent. Ultra Low Sulfur Diesel - det enda i omgångar i USA sedan 2006 - innehåller mycket låga halter av naturligt förekommande svavel, som normalt fungerar som ett smörjmedel för bränslepumpen och motorn. Brist på bränsle smörjning innebär inte bara ökat slitage på äldre Duramaxes, men också en kvantifierbar minskning av bränsleförbrukningen. I ett test som genomfördes i november 2009, "Diesel Power Magazine" hittade en jättestor 11-procentig förbättring av bränsleekonomin genom att helt enkelt släppa en smörjmedelstillsats i deras test lastbilens bränsletank.
4

Använd ett cetantal booster tillsatsmedel. Mest diesel "bränsle improving" tillsatser på marknaden idag innehåller inte bara ett syntetiskt smörjmedel för att ersätta den saknade svavel, men också en cetantalshöjare. En bränslets oktantal är dess förmåga att motstå tidig detonation, vilket i slutändan bestämmer motorns effekt potential. Den cetantal är bränslets fördröjningstiden mellan början av injektionen och förbränning. Högre cetantal innebär mindre fördröjning, vilket innebär effektivare förbränning. Fabriker använder vätgas för att avlägsna svavel, och det droppar bränslets cetantal från 45 eller 50 till mellan 35 och 45. En cetantalshöjare enbart borde vara värt en extra 7 - till 10-procentig förbättring av bränsleekonomin
5

Installera ett friflytande, eftermarknad avgassystem, mjölkuppsuget och luftfilter.. Det är där de "factory medgivanden" spelar in. GM var tvungen att uppfylla vissa bullerkrav vid installation av duramax till en plattform, och att glädjas åt i en förlust av flödet genom avgaser och intag. Ingen diesel gillar en restriktiv insug och avgas, så att byta ut hela avgassystemet från turbo tillbaka, och installera ett högt flöde intag och bra luftfilter är säker på att nettovinster i bränsleekonomi och hästkrafter, och en nedgång i avgastemperaturer. Vinster kommer att variera beroende på motor och chassi. Men inte bara köpa en $ 10.000 avgassystem eftersom det är den dyraste. Faktum är att, efter turbo stuprör, kommer något off-the-shelf slangar och ljuddämpare fungerar så länge det är tillräckligt stor.
6

Anslut en multi-program prestanda tuner i din lastbilens Onboard Diagnostics , Series II port. Dieslar, särskilt common rail dieslar som Duramax - är kända för sin förmåga att leverera antingen massiva kraft eller utmärkt bränsleekonomi vid en knapptryckning. Dieslar är bränsle-strypt, vilket innebär att de kan köras precis vid kanten av luft /bränsleblandning kuvertet genom att helt enkelt ändra timingen bränsleinsprutning och boost. Många dieselkraftverk programmerare har flera program som erbjuder olika nivåer av makt vinna, liksom ett program optimerat för bränsleekonomi på bekostnad av någon makt. Bredvid ändra dina körvanor, kommer en power programmerare kombinerat med en friflytande insug och avgas erbjuda de mest märkbara vinster i bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124979.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.