Hur du återställer en Chevy Ljus Oljebyte

Chevrolet fordon har presenterat olja lampor Ändra tjänst för ganska många år. Många äldre Chevys erbjuds denna möjlighet på mer premium modellerna. För närvarande finns det några olika metoder för att återställa oljan lätt byte tjänsten beroende på år och modell, men under många år var det en populär metod på de flesta alla modeller. Nu med centra fordonsinformation (VIC) på nyare modeller, har metoden förändrats drastiskt. Saker du behöver
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner Övrigt Fordon Utan VIC
1

sitta inne i förarsätet av Chevy och stäng av förarsidans dörr.
2

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid den till tillbehöret maktposition (även känd som key-on/engine-off). Alla lampor kommer att visas på instrumentpanelen.
3

Trampa ned gaspedalen helt i golvet tre gånger inom en fem sekunders spännvidd. 4


Titta efter oljebyte att blinka. Om det inte blinkar och förblir tänd, vrid tändningsnyckeln till läget OFF och sedan göra om proceduren. Efter ljuset byt olja blinkar, bör det gå ut. Om förändringen oljan förblir på under fem sekunder (beroende på år och modell Chevy), kanske den inte har återställts.
5

Starta motorn och vänta tills alla belysta instrumentpanelen tänds för att gå ut att säkerställa ljuset förändringen olja har återställts ordentligt.
Fordon med VIC
6

Vrid tändningsnyckeln till tillbehöret maktposition.
7

Leta upp och sedan trycka på knappen på VIC med bilden av en väg eller bokstaven "i" på det. Fortsätt att trycka på knappen för att bläddra igenom informationen centrum tills "oil life" visas på skärmen menyn i VIC.
8

Tryck och håll in knappen bocken på VIC tills oljan livet displayen visar 100 procent. Det kan ta mellan fem till tio sekunder.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126101.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.