Fördelar med xenonljus

Xenon strålkastare är en typ av högintensiv urladdningslampa som ger en ljus, ren stråle av ljus med relativt låg energiförbrukning. Även om inte ännu flitigt av amerikanska biltillverkare under 2011, har HID strålkastare vuxit i popularitet sedan de infördes. Xenon lampor har flera fördelar jämfört med halogenlampor vanligaste i bilarnas strålkastare, men de har flera betydande nackdelar, liksom. Hur Xenonljus Work

en xenonlampa, skapar en tändare en gnista som joniserar xenon gasen i lampan och skapar en ström mellan lampans volframelektroder. Denna ström styrs av en ballast med hög spänning, till dess metalliska salter i lampan förångas, vilket ger en hög belysningsstyrka ljus. När salterna förångas, reglerar ballast strömmen i syfte att hålla strålen från flimmer.
Historia

HID strålkastare erbjöds först i europeiska lyxbilar i tidiga 1990-talet och blev mycket populär. Som av 2011, var xenonljus standard på 7% av alla europeiska bilar. Antagande av tekniken i USA har gått mycket långsammare. HID strålkastare infördes först i Nordamerika under 1995 på Lincoln Mark VIII. Lamporna har förblivit tillvalsutrustning främst lyxbilar, och som av 2011, är halogenstrålkastare fortfarande används i de flesta bilar i Amerika.
Fördelar

HID lampor är mer energieffektiva än halogenlampor, som producerar tre gånger mer ljus utgång för en jämförbar-driven halogenlampa. På grund av denna ökade effekt kan xenonljus antingen göras mindre än halogenstrålkastare, eller en jämförbar storlek strålkastare kan användas för att producera en bredare, ljusare stråle. Tillverkarna citerar säkerhetsförbättringar som en av de mest betydande fördelar för de ljusare ljus. HID lampor har också en längre livslängd än halogenlampor, vilket resulterar i lägre service-och ersättningsinvesteringar.
Nackdelar

HID lampor kostar betydligt mer än halogenlampor, och ökade kostnader kan mer än kompensera de besparingar som skapas genom minskad energianvändning och längre livslängd. HID-lampor kräver olika optik än halogenlampor, vilket innebär att HID lampor som inte enkelt kan eftermonteras i husen ursprungligen avsedda för halogenlampor. HID-lampor innehåller kvicksilver, vilket reser frågor om deras miljöpåverkan. Slutligen har farhågor uttalats att de ljusa xenonljus utgör en fara med deras potential att producera reflexer som stör visionen av andra förare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131811.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.