Hur du ändrar frostskyddsmedel i en Toyota Corolla

Kylsystemet i din Toyota Corolla använder en blandning av destillerat vatten och kylmedel att släppa temperaturen i motorn. Systemet regleras av termostaten, vattenpumpen och radiator. Den kylvätska kommer att plocka upp sediment och rost från motorn, det bör tömmas och fyllas på då och då för optimal effektivitet. I det här fallet är projektet fordonet en 2001 Toyota Corolla, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Drain hink
Flathead skruvmejsel
Toyota förblandad kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Placera ett avlopp hink under botten kylaren. Lokalisera draincock, en vit plast knopp längst ner på radiatorn. Vrid den moturs för att öppna upp och tillåta kylmediet att tömma ur kylaren. När det är tomt, installera om draincock.
2

Lossa slangklämman som håller fast nedre kylarslangen till kylaren med hjälp av skruvmejsel och dra linjen av radiatorn så att det kan rinna ner i hinken . När kylmediet ut, monteras linje med skruvmejsel.
3

Öppna kylarlocket på toppen av kylaren och fylla kylaren med Toyota förblandad kylvätska. Sätt tillbaka locket och låt motorn gå i 10 till 20 minuter med klimatkontroll inställd på hög värme.
4

Stäng av bilen och låt den svalna i 20 minuter. Öppna kylarlocket igen och fylla på kylaren med ytterligare kylvätska.
5

tillbaka kylarlocket och öppna locket på kylvätska överflödesbehållare. Fyll den med kylvätska tills den når den svarta fyllningen linjen markerad på sidan av behållaren. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126100.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.