Hur man byter tändstift i en BMW

En av de mest fundamentala Styling rutiner på en BMW är byte av tändstift. BMW pluggar ska inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov. De flesta BMW tillverkade från början av 1990-talet och senare använder en spole-on-plug inställning som inte använder konventionella tändkablarna. BMW tändstift ska bytas var 10.000 miles eller en gång per år. Detta är en lätt uppgift att utföra med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
tändstiftsnyckel
Tändstift
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Se till att motorn är kall. Om bilen har nyligen kört, låt den svalna nog att du kan röra motorn. Detta kommer att undvika att orsaka problem mellan gängorna på tändstiftet och trådarna i aluminium topplock.
2

Tag bort motorkåpan (s). Bänd försiktigt upp plastpluggarna ovanpå motorhuven (s) med en platt skruvmejsel. Under locket (s) är muttrarna som håller kåpan (erna) på. Ta dessa med en sockel. Motorer med sex cylindrar eller fler har mer än ett skal medan fyrcylindriga modellerna har en.
3

Lossa metallen låsringar som håller kablarna till spolarna genom att bända bort dem med en skruvmejsel . Manövrera kablarna ur vägen så att du kan ta bort spolarna.
4

bort spolarna genom unbolting de två muttrarna som håller dem till ventilkåpan. Ta del av eventuella markremmar bultade på bultarna att muttrarna går på. Dessa måste installeras korrekt. Ställ spolarna åt sidan när de tas bort.
5

Leta tändstiften i hålet att spolarna sitta över. Torka upp överflödig olja runt tändstiften med en pappershandduk eller en trasa. Sätt tändstiftsnyckel i hålet tills du känner att det sittplats på tändstiftet. TÄNDSTIFT skiftnycklar har en gummipackning som griper änden av pluggen, så att du kan lossa det. Vrid nyckeln moturs för att lossa pluggen och ta bort den från motorn.
6

Mät gapet tändstiftet på nya pluggar och justera dem, om det behövs, med en plugg gapper att se till att de är inom de rekommenderade specifikationerna. Använd verkstadshandbok för specifika inställningar för din BMW modell.
7

Sätt pluggarna i pluggen skiftnyckel sedan trä dem i topplocket en i taget. Se till att du inte korsar-trä pluggarna när du drar dem i motorblocket. Använd en momentnyckel för att dra åt pluggarna med rätt moment inställningen för din modell av BMW.
8

Byt spolarna, se till att de små markremmar korrekt installerade. Sätt tillbaka spolen kontakterna. Bolt motorkåpan (s) igen och montera plastpluggarna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126098.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.