Resonator Vs. Katalysator

resonatorer och katalysatorer är delar som är installerade i avgassystem av fordon. När båda enheterna används på rätt sätt, bidrar de till att minska utsläppen och minska mängden brus som genereras av avgassystemet för ett fordon. Även om de båda tjäna som delar i avgassystemet, några skillnader gör det möjligt att skilja dem åt. Vad är en Resonator?

En resonator är en kammare på ljuddämparen i ett fordon som är ansvarig för att hjälpa till att lindra en del av det buller som orsakas av avgassystemet. Resonatorn är gjord för att producera en vågform som släcker ut en viss ljudfrekvens. Den specifika frekvens den upphäver beror på fordonet den är kopplad till. Addera Vad är en Katalysator?

Katalysator på ett fordon används för att sänka mängd giftigt biprodukt avger från förbränningsprocessen hos en motor på ett fordon. En katalytisk omvandlare består av tre olika delar. De delar är kärnan, washcoat, och katalysatorn. Kärnan är formad som en bikaka och är på plats för att ge extra ytarea för omformaren. Den washcoat gör omvandlaren mer effektivt genom att tillhandahålla en plats att lagra aktiva ädelmetall insättningar. Katalysatorn är vanligen tillverkade av platina eller palladium. De platina eller palladium remsor kväveatomen från luften som kommer ut ur avgasröret, orsakar det att bilda syre.
Hur de ofta är förvirrad

Katalysatorer och resonatorer är ofta tros vara samma syfte, eftersom de är båda en del av avgassystemet. De delar av ett avgassystem i ett fordon utföra skilda uppgifter. En katalysator minskar inte mängden buller från ett avgassystem och en resonator inte minska de giftiga utsläppen av ett fordon.
Nödvändighet

En resonator är inte krävs enligt lag för att fästas på ett fordon. Den resonatorn är tänkt att göra det buller som alstras av ett fordon drägligare, men inte har en inverkan på resultatet av fordonet. En katalysator krävs enligt lag. Detta beror på att EPA (Environmental Protection Agency) och stater har båda lagar om utsläpp av giftiga biprodukter frigörs från fordon. Om en katalysator skulle avlägsnas från fordonet, skulle fordonet passerar inte utsläpp säkerhetstester.
Prestanda

Borttagning av katalysatorn inte skulle öka prestandan av ett fordon. Emellertid kan avlägsnande av resonatorn på ett fordon öka hästkrafter av fordonet. Detta sker ofta i fordon som används för motorsport. Borttagning av resonatorn kommer att orsaka buller som avges från ett avgassystem för att bli mer hörbar. Detta kan tämjas med en trimmad ljuddämparen, vilket kommer att sänka volymen och tonhöjd som avges från avgaserna. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126077.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.