Hur man tar bort oljefiltret från en 2003 Chevy Tahoe Z71

Var 3.000 till 6.000 miles, behöver oljan i 2003 Chevrolet Z71 Tahoe ändras för att se till att motorn är ordentligt smord vid alla tidpunkter. När du gör oljebyte, det är rekommenderat att byta ut oljefiltret samt att få den maximala mängden ren olja som strömmar genom systemet. Byte av oljefilter på en Z71 Tahoe men är lite svårt, eftersom det inte finns mycket utrymme att sätta en skiftnyckel oljefilter, men om du har rätt delar, kommer det att fungera. Saker du behöver
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Oljefilter socket
Visa fler instruktioner
1

Crawl under lastbilen och lokalisera oljefiltret på förarens sida av motorblocket, mot baksidan, mellan oljetråget vid basen av motorn och transmissionen. Placera drain pan under oljefiltret.
2

Placera oljefiltret uttaget på förlängningen då spärren och lossa oljefiltret från motorn. Bara lossa den ett halvt till ett varv, och låt oljan rinna ut ur filtret och rinna in i pannan. Detta kommer inte att tillåta all olja rinna ut, men det kommer att hjälpa till med processen.
3

Ta bort oljefiltret helt från motorn, och sakta sänka den från motorn. Luta den i dräneringstråget och låt filtret rinna ut. Vänta tills oljan rinna ut i resten av motorn, dra sedan dräneringstråget och filtrera ut från under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126068.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.