Hur du ändrar strålkastare på en 1996 Pontiac Grand AM

Din 1996 Pontiac Grand AM är en elegant, vacker bil, och de vanliga strålkastarna lägga till bilens eleganta fronten. Om din strålkastare sönder eller skadas, måste du byta ut dem omedelbart. Det är olagligt och farligt att köra utan fungerande strålkastare. Du kan köpa ersättare strålkastare från din Pontiac återförsäljare eller från andra bildelar leverantörer som säljer Pontiac tillbehör. Saker du behöver
skruvmejsel
Tänger
Måttband
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil . Leta reda på svart plast bit som täcker framsidan av insidan av bilen. Bänd lossa clips fästa pjäsen med en skruvmejsel. Dra klippen ut med fingrarna när du har lossat dem med skruvmejseln.
2

Lyft svart plast bit och hitta de två metallflikarna som ansluter strålkastarna på bilen. Nå in och greppa med tången fliken som ansluter den inre sidan av strålkastaren. Vicka på flikarna för att frigöra den självlåsande skåran på baksidan och sedan dra i fliken ut. Lossa fliken som ansluter den yttre sidan av strålkastaren till skåran på baksidan. Du behöver inte dra ut den andra fliken.
3

tag i båda händerna runt strålkastaren och dra ut det ur kroppen av bilen. Se till att den yttre fliken är upp när du tar bort strålkastarna från bilen. Du kan behöva vicka strålkastare fram och tillbaka för att få ut det.
4

Vänd strålkastaren över och koppla bort alla lampor genom att dra ut var och en. Öppna klämman som håller kablaget till parkeringsljus. Bär strålkastaren över till en plan yta.
5

Mät längden av justerare på din nya strålkastare med ett måttband för att se till att de är samma längd som justerare på den gamla strålkastaren. Justera längden på nya strålkastare, vid behov, med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Rada upp skruvarna och skadereglerare så att de är i samma riktning på det nya ljuset som de var på den gamla fyren.
6

Håll den nya strålkastare framför öppningen av bilen där den kommer att installeras och anpassa justerare till hålen där de kommer att passa in i bilen.
7

Sätt tillbaka alla lampor du frånkopplade i steg 4 till den nya strålkastaren. Sätt tillbaka kablaget i klämman bredvid parkering ljus.
8

Montera nya strålkastare, som börjar med den inre sidan av strålkastaren. Skjut justeraren på insidan av ljuset i hålet den passar in. Skjut de andra två justerare i hålen de passar in.
9

Sätt metallen fliken du tog i steg 1. Tuck i svart plast bit du lyfte upp i steg 1 och glida fliken som håller den på plats. Testa din nya strålkastare och se till att alla lampor fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126066.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.