Vad är en kamrem?

En kamrem är en känslig del av utrustningen vävde samman kammar och remskivor på bilens motor. Familjen Bildelar hemsida förklarar att även kuggremmar är billigare och tystare än timing kedjor, de är inte lika hållbara. Funktioner

En kamrem är gjord av robust gummi och har tänder som griper kammarna och remskivor.
Funktion

Kuggremmar är avgörande för en väl fungerande motorer som använder kameror för att aktivera flaskventiler. Specifikt visar en kamrem motorns kamaxel, som hjälper flytta öppna och stäng flaskventiler som ger luft och bränsle in i topplocken och dra avgaserna ut.
Typer

Enligt familjens bil, motorer som använder kuggremmar har två olika grundläggande teknisk design: en störning typ och en noninterference typ. Om en kamrem i ett raster störningar motor, kommer det att skada sannolikt motorns inre delar. Om kamremmen i ett raster noninterference motor, kommer motorn att upphöra igång men kommer inte ådra sig inre skador.
Replacement

Kuggremmar måste ersättas regelbundet för att din motorn att köras. Byte brukar variera efter märke och modell av din bil. Den DynaTune hemsida rekommenderar byte kamrem var 60.000 miles.
Varning

En trasig kamrem kan skada din motor och i sin tur utgör en säkerhetsrisk. I vissa fall kan en trasig rem gör att din motor att plötsligt sluta köra, vilket kan leda till en olycka under körning. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126044.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.