DIY Audi Quattro A4 Bromsar

Audi A4 Quattro har varit en mycket populär modell för Audi. Det har bidragit till att återupprätta företagets gedigna rykte efter Audi var nästan drivits ut av den amerikanska marknaden genom ett problem med "oavsiktlig acceleration" på 1980-talet. Den A4 är en direkt konkurrent till bilar som BMW 3-serie. Bromsarna på A4 ska inspekteras och, om nödvändigt, ersätts så att den fortfarande är säker att köra. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Hex skiftnycklar
platt skruvmejsel
vass tång
Turkiet baster eller spruta
C-clamp
bromskolvens indragning Tool Review Nya bromsbelägg
Ny broms rotorer
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna som håller hjulen på att använda en rörtång eller en hylsa av lämplig storlek och en spärrfunktion. Använd domkraft för att lyfta bilen. Slide pallbockar enligt den vid lämpliga punkter och sänka bilen på pallbockar. Slutför bort hjulen och lägg dem åt sidan.
2

Öppna locket på bromshuvudcylindern att undvika att bygga upp tryck i huvudcylindern under byte av bromsbelägg. Ta bort ungefär hälften av bromsvätska i huvudcylindern med en baster eller spruta. Addera 3

Börja på framsidan av bilen. Ta den stora fjädern klippet på bromsoket genom att bända bort båda ändar (som hakas i bromsoket) med en tång. Ta bort de två svarta plastlock på baksidan av bromsok med en platt skruvmejsel.
4

Ta bort de två 7-mm insexskruvarna under plastlock. Skjut tjocklek av av rotorn utan att skada ABS-sensorerna och bromsledningar.
5

bort dynan från insidan av bromsok genom att dra den rakt ut. Den hålls i med en tredelad klämma som passar insidan av bromsok kolv. Ta bort den yttre tjocklek, som inte hålls på med något, när bromsoket avlägsnas. Stötta bromsok med en bit ståltråd eller på en låda så att det inte finns någon tyngd på bromsledningen.
6

Ta bort de två 17-mm skruvar på baksidan av rotorn som håller bromsok bärare på. Avlägsna bromsok bärare. Dra av rotorn rakt ut av navet. Spraya rotor-till-hub monteringsytan med bromsvätska och torka av den med en ren trasa.
7

Spray broms renare på en ny rotor och skjut in rotorn på navet i omvänd ordning genom som den gamla togs bort.
8

Installera de nya kuddar i tjocklek i omvänd ordningsföljd. Testa montera dynorna genom att försöka skjuta nya kuddar över rotorn. Om det inte finns tillräckligt med utrymme, ta bort kuddarna och komprimera kolven i bromsoket med en C-klämma tills det finns tillräckligt med utrymme för de nya kuddar att glida över rotorn.
9

Skjut bromsok över rotorn. Dra bromsok skruvar, byt plastsnäpplocken, våren klipp för bromsok och sedan hjulet. Upprepa ovanstående steg för den andra sidan av fordonet.
10

Flytta till den bakre delen av fordonet. Ta bort de två skruvarna som håller bromsoket på genom att placera ett 13-mm hylsa över bultarna och en 15-mm skiftnyckel över den andra muttern.
11

Skjut tjocklek av av rotorn. Dynorna kan bo på rotorn, eftersom det inte finns något som håller dem på en gång bromsoket avlägsnas.
12

Komprimera bromsok kolv med den speciella kolven verktyget. Verktyget har stift som passar i hålen i kolven och tillåter dig att vända kolven och dra den tillbaka. Helt komprimera kolven.
13

bort de 8-mm skruvarna som håller bromsoket transportören på. Avlägsna bromsok bärare. Skjut rotorn rakt ut av navet. Spraya broms renare på navet monteringsytan och den nya rotorn och torka dem med en trasa.
14

Skjut den nya rotorn på navet och sätt tillbaka bromsok bäraren med de två 8-mm sexkantsbultar , dra åt dem ordentligt. Placera nya bromsbelägg på rotorn på samma ställe de gamla var.
15

Skjut tjocklek över dynorna. Se till att dynan är fjäderklämmor är korrekt inriktad, utan våren sticker upp ur hålet i bromsoket. Montera bromsok bultar. Upprepa ovanstående steg för den andra sidan av bilen.
16

Byt hjulen. Sänk bilen bort av domkraften och på marken. Fyll på bromsvätskebehållaren med bromsvätska om vätskan är låg. Pumpa bromsarna tills de känns fasta igen och dynorna sitter mot rotorerna. Bryt i de nya dynorna enligt tillverkarens rekommendationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126019.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.