Hur byta ut den bakre bromsbelägg på en Audi A4

Byta bromsbelägg på din Audi A4 är en rutinmässig del av underhållet. Byte av bakre bromsbelägg är ett jobb som kan göras av en butik på bekostnad av flera hundra dollar (eller mer), men kan också göras av ett hem mekaniker med rätt verktyg och förhållningssätt. Det bör noteras att bromsarna är en mycket viktig aspekt av din A4: s säkerhet. Om du inte är säker på din mekanisk förmåga, bör du förmodligen en professionell butik göra jobbet. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog Hylsnyckelsats och spärrfunktion
bits Hex
Brake Cleaner Review Clean trasor Begagnad Audi kolv
indragning verktyg Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park ditt A4 på en plan, jämn yta. Placera fordonet i växeln om det är en handbok, om det är en automatisk, se till att sändningen är i
2

Lossa muttrarna som håller de bakre hjulen på "Park.". Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar. Slutför bort hjulen och ställ dem åt sidan.
3

Spray bromsrengöringsmedel på rotorn, bromsok och närliggande områden och torka dem med en ren, torr trasa.
4

Ta bort de två stora sexkantiga skruvarna som håller bromsoket till bromsok fästet. Dessa är placerade på toppen och botten av bromsok på den sida som är vänd mot hjulhuset. Använd rätt hex bit och en spärr för att ta bort dessa skruvar. Du kan behöva en breaker bar (en förlängning på uttaget) för att ta bort skruvarna.
5

Skjut bromsok från rotorn. Stöd bromsok medan du arbetar med en bit ståltråd knuten till suspensionen eller på en plattform av något slag för att förebygga skador på bromsledningen.
6

Ta bort elektroderna från bromsoket. De kan helt enkelt falla ut när du tar bort bromsok från rotorn. Öppna locket till bromsvätskebehållaren, som ligger i motorrummet. Ta del av bromsvätskan med en kalkon baster eller spruta. Ta inte bort så mycket vätska att luft tillåts komma in i hålet i behållaren att vätskan går igenom.
7

Använd speciella Audi bromsok kolv verktyg (se Resurser) för att dra in kolven in bromsok för att göra plats för de nya, tjockare bromsbelägg. Placera verktyget i strecksatserna i kolven och sedan försiktigt vrida verktyget. Kolven ska dras som det visar.
8

Montera de nya bromsbeläggen i bromsoket. Skjut bromsok över rotorn och montera de två sexkantiga skruvarna som håller det på. Dra åt bultarna. Sätt tillbaka hjulen. Sänk bilen till marken. Pumpa bromspedalen några gånger eller tills den känns fast igen. Kontrollera vätskenivån i behållaren och fyll på vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125996.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.