Batterikabel Verktyg

Oavsett om du arbetar med en bil eller lastbil batteri eller batteriet i din båt eller åkgräsklippare, finns det några vanliga verktyg som du kommer förmodligen behöva. Även om det är omöjligt att förutse varje design batteri installation, de flesta tillverkare håller sig till gemensamma konvent för att hålla saker så enhetliga som möjligt. Dessutom, tänk på att batterierna är frätande, så bära hand-och ögonskydd när du arbetar runt dem. Linjearbetare s Tänger
linjearbetare s tång kan utföra flera uppgifter.

Denna typ av tång har en plan greppyta vid framsidan av gap, och skäreggar nära svängtappen. Den kan användas för att trimma en batterikabel, vrida och forma den för att ta bort rost, eller som ett hållande verktyget när du tar bort muttrarna från bultarna. Undvik att använda tången som din huvudsakliga nyckel-verktyg, eftersom du riskerar att strippa hex form från skruvskallen, vilket gör det svårt att ta bort eller skärpa. Addera 3/8- eller 7/16-Inch mutterdragare
Du behöver ett litet sortiment av skiftnycklar.

En av två skiftnycklar passar de övre bultarna på dina batterikontakterna. När dessa skruvar tas bort, kan du rengöra, reparera eller byta ut de viktigaste batterikablarna. Var noga med att inte förlora muttrarna på undersidan av batterikontakterna.
1/2- eller 9/16-Inch skiftnycklar

att dra åt eller ta bort muttern som klämmer ett batteri kontaktdonen på batteripolen, dessa är de skiftnycklar som används i de flesta amerikanska anläggningar. Det finns några undantag, till exempel en Phillips klämma eller de som använder en metrisk skruv och mutter, men de är sällsynta.
11/16- eller 3/4-tums mutterdragare

Om du lägger batteripolen adaptrar på en sida-mount batterier, kommer dessa två skiftnycklar gör generellt susen. Skruva fast för hand tills det är ordentligt, och slå sedan tre fjärdedelar av en revolution med rätt nyckel. Det är en bra idé att täcka den nedre kanten av adaptern med en ledande gel innan du installerar den.
Terminal Cleaning Tool
rund borste används för rengöring av kontakter och monteringshål .

En terminal rengöring verktyg har oftast två delar. Den första är en smal, rund stålborste som kan användas för rengöring av bulthålet på side-mount batterier eller inre diameter av top-post kontakter. Den andra delen är en inverterad stålborste nippel som passar över en batteripol. När sätta på och tas bort med en cirkulär, skruva rörelse, kommer borstarna skura terminalen post för att ta bort rost och ge en bättre elektrisk anslutning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125846.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.