Hur man byter tändstift på en 2002 BMW

tändstiften på en BMW är viktiga komponenter i motorns tändsystem. Tändstift se till att din bil fungerar smidigt, startar lätt och blir optimal gas körsträcka. Gamla, slitna pluggar kan orsaka att din BMW att köra grovt och returnera dålig bränsle körsträcka. Tändstift ska bytas med jämna mellanrum, antingen genom en professionell mekaniker eller av dig. De flesta hem mekaniker kan utföra jobbet på mindre än två timmar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Tändstiftshylsa
6-tums förlängning
antikärvningsmedel
Torx hylsor
Momentnyckel
nya tändstift

Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Ta bort locket för kupéfilter och bostäder ligger nära vindrutan. Vrid plasthandtag som håller den på och lyft bort locket.
2

Ta kabinen filtret och koppla bort kablaget som går till den. Ta bort filterhuset genom att lossa de fyra Torx-skruvarna som håller den på plats. Dra höljet ut och ställ den åt sidan.
3

Ta bort den övre motorkåpan. Först bort plastskydden som döljer skruvarna motorkåpan. Avlägsna bultarna med en 10 mm hylsa och lyft bort motorkåpan. Avlägsna olja locket och ta bort de kvarvarande motorhuven på samma sätt som den första.
4

Ta bort trådspolarna för tändstiften, notera vilken plugg varje spole går till genom att markera det med en bit av tejp och en markör. Du kan också enkelt ändra en kontakt i taget för att inte blanda ihop spolarna. På vissa modeller är spolarna bultade på och på vissa spolen helt enkelt roteras och dras ut och stänga av kontakten. Sätt tändstiftet uttaget (monterad på 6-tums förlängning)
5

i hålet att tändstiftet ligger i tills du känner att det sittplats på kontakten. Tändstiftet uttaget har en Gummiinlagan som griper tag i kontakten.
6

Lossa kontakten genom att vrida sockeln moturs med spärrfunktion. Dra försiktigt ut kontakten ur hålet för att inte släppa det.
7

Gap den nya pluggen enligt plug tillverkarens rekommendationer, böja de yttre stolparna med en plugg bladmått tills rätt luckor är uppnåtts. Applicera lite antikärvningsmedel till pluggen. Skjut in kontakten i tändstiftet uttaget och dra in kontakten i motorn. Använd en momentnyckel för att dra ur kontakten till 30 ft lbs.
8

Tryck spolen tillbaka på pluggen och fäst den med en skruv eller installera den i baksidan av borttagning. Upprepa stegen ovan för alla tändstift i motorn. Byt motorn täcker, kabinen filterhuset, kupéfilter och locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125789.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.