Hur man installerar en främre fjäderben på en 1998 Ford Mustang

Stagen på en 1998 Ford Mustang är viktiga upphängningskomponenter som garanterar din Mustang har en bekväm åktur och handtag säkert. Slitna stag kan orsaka din bil att rida grovt och hantera dåligt över dips, stötar och runt hörn. Dina stöttor ska inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov. Byte kan göras genom en mekaniker men är ett jobb lätt utföras av en amatör mekaniker. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-end skiftnycklar
New struts
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna för framhjulen. Höj den främre delen av bilen och sänka den säkert på pallbockar ställas under ramskenorna på vardera sidan av bilen. Avsluta bort hjulen.
2

Höj domkraft under kontroll armen tills det finns en liten belastning på kontrollarmen. Ta den övre strut muttern med en 21 mm hylsa nås från motorrummet.
3

Sänk domkraften långsamt från kontrollgruppen. Staget kommer ner från fjäderben som Jack och kontrollgruppen sänks.
4

bort 24 mm muttern som håller bronsfärgad fästet till staget. Flytta fästet ur vägen så att du kan komma åt de två muttrarna som håller den nedre länkarm till strut bostäder. Använd en 24 mm hylsa på muttern och en 21 mm hylsa på bulten som gängorna i muttern för att ta bort dessa.
5

bort staget från bilen. Ta bort gummigenomföringen och dammskydd och överföra dem till den nya fjäderben.
6

Placera den nya fjäderben på plats genom att skjuta upp den genom hålet i camber plattan på toppen av fjäderben. Använd domkraft för att höja den undre länkarm något och rada upp de två bulthålen på staget och fästet på länkarmen. Montera bultarna och muttrarna dra åt dem ordentligt. Se till bulthuvudena möter den bakre delen av bilen.
7

Byt brons fäste över de två bultarna. Montera muttern som håller fästet och dra åt den.
8

Montera den övre muttern som håller staget till fjäderben i motorutrymmet. Dra åt denna mutter mycket säkert med 24 mm hylsa. Sänk domkraft från den nedre styrarmen och se till att allt är installerat ordentligt.
9

Byt hjulen och sänk bilen från domkraften. Dra åt muttrarna och ta bilen för en provkörning för att se till att allt fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125734.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.