Hur man kan förbättra gas körsträcka på en Mercury Sable

Med den ökande fokus på energieffektivitet, att få ut det mesta av din bränsle dollarn är bara sunt förnuft. Mercury Sable är en av de mer bränsleeffektiva fordon i Ford Motor Company flotta och, om väl underhållna kan ge dig den bästa bang för din buck bränsle under en lång tid. Köp inte in mirakel korrigeringar eller fåniga prylar bjudet att magiskt förbättra din Sable gas körsträcka. Istället, bara hålla sig till fabriken underhållsplanen och utföra några andra enkla uppgifter för att hålla din Sable utför till sin fulla potential. Saker du behöver Review, Digital lufttrycksmätare
Air kompressor
Semi-syntetisk olja Review, Professional grade oljefilter Review, Professional grade luftfilter Review, Professional grade bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera däcktrycket varannan vecka med en digital ringtryckmätaren. Mätarna sälja för runt $ 10 på din lokala bildelar återförsäljare. Däckens lufttryck skall kontrolleras när däcken är kalla (efter att ha kört mindre än en kilometer under de senaste tolv timmarna) och ställa in däcktrycket specifikationen noterat på VIN sticker placerad inuti förardörren väl. Använd en luftkompressor för att ställa in däcken till specificerat tryck om de behöver luft. Lågt däcktryck är den främsta orsaken till dålig bränsleekonomi.
2

byta olja och oljefilter var 3000 till 5.000 miles. När detta sker, använd halv-syntetisk olja och en professionell nivå oljefilter såsom en Motorcraft, Wix eller Napa Guldlinjen. Smutsig olja och billiga oljefilter leda till onödigt motorslitage, vilket minskar motorns effektivitet och bränsleekonomi.
3

Inspektera ditt luftfilter vid varje oljebyte intervall och byt ut den vid behov. Håll filtret upp till en ljuskälla och om du inte kan se ljuset genom filtret mediet, den omedelbart bytas mot en professionell nivå filter såsom ett Motorcraft, Wix eller Napa Guldlinjen. Ett smutsigt luftfilter hindrar luftintaget och passerar smuts vidare till Mass Air Flow (MAF) sensor. Ett förorenat MAF minskar bränsleförbrukningen snabbt.
4

Byt bränslefiltret med en professionell nivå filter såsom ett Motorcraft, Wix eller Napa Guldlinjen var 15.000 miles. En pluggad bränslefilter minskar effektiviteten i bränslesystemet, och som standard, bränsleekonomin. Bränslefiltret är en av de mest förbisedda underhåll på ett fordon, men en av de viktigaste när det gäller att optimera bränsleekonomin.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125715.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.