Hur kan du identifiera Axle problem i din bil ?

Axeln är en huvudkomponent i en bil som tillåter svängar och rörelse . Den är utformad för att hålla hjulen ihop och justera när ratten är i rörelse för att styra bilen i den riktning ratten moves.The axel består av flera delar , och buller och " känsla " är indikatorer på hjulaxeln problem . Lyssna efter indikatorer

Buller är en indikator på en axel problem . Lyssna noga och bestämma vilken typ av buller och om det sker hela tiden eller bara när du byter riktning . Clunking eller knackar ljud under en tur kan vara ett tecken på ett problem med axeln lagren . Om ljudet blir gradvis starkare när du vrider på ratten , betyder det små bollar är löst och i fri rörelse inuti lagret själv . Ett nytt lager , snarare än en helt ny axel , kommer att lösa problemet .
Känn efter Indikatorer

" Feel " är en annan indikator på hjulaxeln problem . Om det inte finns någon spänning på ratten när du slår , kan detta vara ett tecken på en dålig axel . Svag spänning som lossar och drar åt många gånger under en tur indikerar en smörjning läcka . Axel smörjning håller axeln från att låsa upp med knogen när svängar görs . Felsökning om det finns en läcka eller om smörjningen är låg och åtgärda situationen innan en komplett axel behöver bytas .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125693.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.