Hur man byter ett batteri i en Audi Key

Moderna Audis (och nästan alla bilar för den delen) använder avancerade nycklar som innehåller ett mikrochip och är batteridriven för att låsa dörren, stänga av larmet på och av, öppnar bakluckan och andra funktioner. Batteriet på nyckelbrickan går ibland dåligt och behöver bytas ut. Byte av batteriet är relativt lätt att göra. Saker du behöver
Thin skruvmejsel eller liknande verktyg
Nytt batteri
Visa fler instruktioner
1

Snärta nyckeln ut som om du skulle vara öppna dörr. Leta reda på den tunna linje som går tvärs över bredden av nyckeln parallellt med knapparna på nyckeln och det är där de två halvorna av nyckeln möts.
2

Wedge en tunn skruvmejsel eller liknande verktyg noggrant in denna skiljelinje. Observera att detta inte är samma sak som hålen eller spåren som finns i urtaget på nyckelbrickan.
3

Vrid mejseln något att separera nyckeln delen från fob del av nyckelbrickan församling. Wedge skruvmejseln in i toppen av fob, sidorna och ryggen och vrid tills de två sidorna separata. Detta kan ta lite kraft, men vara mycket noga med att inte bryta plasten.
4

Öppna den lilla plast ringade änden av locket som ligger i sidan av nyckeln som inte har knappen på den. Locket kan försiktigt bändas öppen med nageln eller ens skruvmejseln, men vara noga med att inte bryta locket när du drar ut den. Rör inte datachip under locket.
5

Ta bort det gamla batteriet och installera rätt nytt batteri, tillgänglig från Audi-återförsäljare. Sätt tillbaka locket och knäpp de två halvorna av nyckeln tillbaka tillsammans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125670.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.