Hur Återställ ditt ljusa Byt olja i en Oldsmobile

The Change Olja Ljus på Oldsmobiles har integrerats i den elektroniska styrenheten för en tid nu. På grund av den mångfald av Oldsmobile modeller, förfarandet återställa förhand utsedda ljus varierar. Ljuset är inställd på att utlösa när fordonet har färdats 3.000 miles, har motorn varit under tvång (tunga körförhållanden) eller tre månaders tid har gått (oavsett körsträcka). Inga verktyg behövs för att återställa ljuset, men det är bäst att hänvisa till bruksanvisningen för den specifika år och modell av Oldsmobile du försöker återställa ljuset på att se till att du följer det korrekta förfarandet. Instruktioner
1

Vrid tändningen till key-on/engine-off position för att komma åt den elektriska kraften av Oldsmobile. Detta steg är nödvändigt oavsett vilket år eller modell Oldsmobile är. För att komma åt läget, vrid om nyckeln två klick fram emot att slå på alla elektriska alternativ för Oldsmobile, utan att starta motorn.
2

Trampa ned gaspedalen helt i golvet tre gånger inom en fem sekunders period. Detta kommer att fungera på Alero och Cutlass Supreme modeller tillverkade mellan 1996 och 1999, samt Intrigue tillverkades mellan 1998 och 2001. The Change Oil blinkar och sedan gå ut när återställer korrekt.
3

Tryck på Reset-knappen på den information mitten av Oldsmobile Alero tillverkades mellan 2000 och 2001. På vissa 1999 modeller, kan du ha en funktion att hålla knappen intryckt tills en ljudsignal klämta ringar, återställa ljuset.
4

Tryck Engine knappen på 1995 till 1999 Aurora modeller. När oljan livet procentuella visas på informationscentret, tryck på knappen Återställ tills 100 procent olja liv visas.
5

Tryck på Reset-knappen på Eighty Eight, Ninety Eight och Regency modeller tillverkade mellan 1994 och 1997. Tryck på "SEL" tills Informationscenter visas "Oil." Tryck på "SEL" knappen igen för att visa oljan livet. Tryck på Reset-knappen och sedan hålla den intryckt i fem sekunder tills 100 procent oljans livslängd visas på informationscentralen.
6

Tryck på knappen Test på äldre versioner av åttio åtta och Ninety Eight modeller med Ändra Oil Light. Tryck på knappen Oil Index gång. Tryck på knappen Återställ för sju till 10 sekunder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125664.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.