Hur man laddar ett 12V batteri

De flesta fordon använder 12-volts batterier för att starta motorn och driva de tillbehör när motorn är igång. Fordonets generator, generator eller magneto håller batteriet laddat så att det är full kapacitet nästa gång du behöver för att starta din motor. Ibland batteriet laddas ur om fordonet inte har körts i flera dagar. I detta fall kan du behöva ladda batteriet med en batteriladdare innan det blir din motor över. Saker du behöver
Batteriladdare
Goggles
Handskar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven eller batterifacket på din bil.
Sida 2

Förvandla ditt batteri laddaren om den har en strömbrytare. Kontrollera att strömsladden är urkopplad.
3

Pressa handtagen av alligator klipp i slutet av den negativa (svarta) batteri laddningskabeln att öppna käftarna och placera den över en tung en del av fordonets ram. Släpp klämman så att fjäderspänningen i klippet kommer att hålla fast kabeln ordentligt på ramen.
4

Anslut den positiva (röda) kabel batteriladdare till den positiva batteripolen på samma sätt. Anslut batteriet laddarens nätsladd till ett eluttag. Vrid på batteriladdaren.
5

Kontrollera att spänning (om sådan finns) på laddaren är inställd på 12 volt.
6

Kontrollera ditt batteri laddarens spänning mätare ofta. Stäng av laddaren när mätaren läser 12 till 14 volt.
7

Koppla bort laddaren från vägguttaget. Koppla bort den negativa laddningskabeln först, sedan den positiva kabeln genom att klämma krokodilklämman handtagen. Stäng bilens huv eller batterifacket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125629.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.