Vad gör du om en diesel lastbil startar inte när den är kall ?

Baby , det är kallt ute . Det är inte bara det nya lagret av snö utanför berätta att det är iskallt , det är det faktum att din diesel lastbilen inte startar . Istället för att gå in igen och väntar på tjällossning , finns det några saker du kan göra för att få din lastbil flytta igen . Lägg Fotogen

När temperaturen utanför droppar , diesel , som innehåller vax , kristalliserar eller " geler . " Om du lägger till en liter fotogen per 10 liter diesel i tanken , de fotogen skall skingra kristaller. Fotogen är mycket likt diesel , trots , har det mindre vax och inte börjar att kristallisera tills temperaturen sjunker ytterligare. Din körsträcka kommer att sjunka , men du kommer att kunna ta dig dit du behöver gå .
Använd motorvärmare


Värma upp bränslefiltret ska också hjälpa till att få din diesel lastbilen igång. Att sätta en motorvärmare på din motor kommer att utföra denna uppgift . Det går rätt in på motorblocket och håller kylvätska och olja varm , men måste det vara ansluten till ett vägguttag för att fungera . Om du inte redan har en motorvärmare , kan du ha en mekaniker installera en. Många dieslar har dem som standard eller tillval .
Bränsletillsatser

Du kan också avvärja kallstart frågor genom att lägga till en kallflytningsförbättrande eller anti - gel bränsle tillsats till diesel när du fyller tanken . Dessa tillsatser är inte desamma som fotogen i att de förhindrar vaxkristaller från även bildas.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125584.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.