Hur man kan främja sulfatering i en blybatterier

Blybatterier utnyttja en kemisk reaktion för att tillhandahålla elektrisk energi och producera en spänningsskillnad mellan de positiva och negativa polerna på batteriet. Den kemiska reaktionen som produceras genom exponering av bly (de positivt laddade cellelektroderna) och blyoxid (negativt laddade cellelektroderna) till en svavelsyraelektrolyt alstrar en spänning, men med tiden, det också producerar blysulfat kristaller. Dessa kristaller bygga upp på elektroderna, och minskar batterispänningen. Att främja sulfatering (tillväxten av bly sulfatkristaller) måste batteriet laddas ur långsamt, och inte laddas. Saker du behöver
Blyackumulator, 12-volts
2 batterikablar
12 Ω, 50W motstånd
Lödkolv och lödtenn
Slip-joint tänger
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Håll negativa (svarta) batteri anslutningskabel terminal hållarskruven med slip-gemensamma tänger, och lossa låsmuttern med skiftnyckeln. Lossa den positiva (röda) batterikabeln ändanslutningsdonet hållarskruven med slip-gemensamma tänger, och lossa låsmuttern med skiftnyckeln.
2

Fäst den positiva kontakten batteripolen till den positiva batteripolen . Dra åt ändanslutningsdonet låsmutter tills terminalen kontakten sitter åt. Anslut den andra änden av den positiva batterikabeln till en av motståndet leads, och löda anslutningen.
3

Anslut icke-batteripolen änden av den negativa batterikabeln till den fria motståndet bly, och löd anslutningen. Anslut den negativa batterikabeln anslutningskabel terminal till batteriets stolpen och dra åt låsmuttern så att kontakten sitter tätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125563.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.