Tecken en bil behöver ett bränslefilter Byt

Bilar använda filter för att skilja de goda från de dåliga så att din motor förblir ren. Precis som alla andra objekt som använder ett filter, bilar kräver regelbundna filterbyten att fungera på topp. De flesta bil manualer kommer att berätta hur ofta byta filter på din bil, men för optimal prestanda och ökad livslängd för din motor, är det viktigt att känna igen tecken på att din bil kan behöva en förändring bränslefilter. Filter ser smutsig

visuellt inspektera ditt bränslefiltret är ett av de bästa sätten att avgöra om det behöver ändras. Ta bort filtret från dess plats på toppen av motorn, håll den upp till solljus och titta på sprickorna i filtret. Om filtret har en massa sot, smuts, skräp eller missfärgning, bör det nog bytas.
Minskad Fuel Mil

Enligt edmunds.com, en igensatt bränslefiltret kan leda till minskad bränsle körsträcka. Om du märker att du får färre miles per gallon, eller påfyllning din bensintank oftare än normalt, kan du behöva ändra din bränslefiltret. Federal Trade Commission uppskattar att ändra ett igensatt bränslefilter kan förbättra gas körsträcka med upp till 10 procent.
Bil startar inte
p Om du är har problem med att starta din bil, kan du behöva lyssna på ett ljud din bil gör. Automedia.com rekommenderar att du vrider nyckeln i tändningen och lyssna på ljudet bränslepumpen gör, ett smutsigt bränslefilter kan orsaka bränslepumpen att göra ett surrande ljud
avgasrök <. br>
p Om din bil producerar mer avgasrök än normalt, kan det signalera många olika saker. Ett igensatt bränslefilter kan göra att motorn att utvisa. Om du ändrar filtret och problemet kvarstår kan du behöva ta bilen till en mekaniker.
Motorknackning
p Om din bil är att göra ett ljud som låter som en knackar eller tickar när den värms upp, kan du ha ett igensatt bränslefilter. När ett filter är igensatt eller smutsigt, kan det leda till att trycket i motorn att sjunka, vilket är varför din hör detta brus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127751.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.