Hur man identifierar en Honda ECU nummer

En ECU, eller motorstyrenheten, är en dator som finns på de flesta moderna bilar som hjälper till att reglera bilens effektivitet, upprättande rätt luft och bränsle blandningen används till motorn så att katalysatorn att avlägsna den maximala mängden skadliga föroreningar i enlighet med utsläpps lagar. Alla har ett visst antal, som kallas en ECU-nummer, som är unikt för just den datorn. Ibland är dessa siffror krävs för att beställa en ersättare, och identifiera vilken modell varje ECU tillhör baserat på dess nummer är relativt enkel. Instruktioner
1

Hitta numret, som kommer att skrivas ut på sidan av enheten på en etikett och kommer att bestå av 11 olika siffror och bokstäver som identifierar vilken modell bil den tillhör.

2

Se de första fem siffrorna läsa "37820", eftersom detta är Hondas standard och kommer att se till att det är en Honda ECU.
3

Kontrollera de mittersta tre siffror som identifiera Hondas modell. Konsultera en ECU lista tillgängliga online som identifierar de modeller enligt detta mitt nummer, som alltid ska börja med bokstaven "P" och slutar med två siffror. Några exempel är "PM5," vilket tyder på en 1988-1991 Honda Civic eller CRX medan "P13" överensstämmer med en 1993-1995 Honda Prelude med en Vtec motor.
4

Identifiera den sista tre bokstäverna i ECU nummer, som identifierar ursprungslandet och den typen av överföring. Till exempel, "A" betyder att det är en amerikansk ECU, "G" betyder att det är europeiska och "J" betyder att det är japanska. En "0" i numret betyder att den tillhör en manuell växellåda medan "5" betyder att den tillhör en automatisk växellåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125554.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.