Hur man ändrar ventilstyrningar på en Triumph TR6

Ventilstyrningen på en Triumph TR6 är axeln att insugs-och avgasventilerna glida in och ut ur. Ventilerna bör passa väl i ventilstyrningen för att åstadkomma en bra tätning för förbränning av bränslet och gnista. Om guiderna är slitna, så kommer det att göra att motorn att röka överdrivet, särskilt på retardation. Kontrollera dina ventilstyrningar genom att skjuta en ny ventil in i ventilstyrningar och se om du kan rocka guiderna och tillbaka. Om det finns något spel, bör styrningarna bytas ut. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Drift
Hammer
Valve guide installationsverktyg
Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan från kylaren i en lämplig behållare. Avlägsna övre kylarslangen som går till termostathuset och den lägre slangen som går till den nedre delen av vattenpumpen. Koppla ur sensorn vattentemperaturen från termostaten. Lossa fläktrem med justeringen muttern på generatorn och ta bort remmen från vattenpumpen remskiva. Ta bort de tre 13-mm skruvarna som håller vattenpumpen på och ta bort vattenpumpen.
2

Ta bort ventilkåpan. Avlägsna bultarna vipparmsaxel och ta vipparmsaxeln från motorn. Ta tryckstängerna, numrera dem från framsidan av motorn till baksidan av motorn, så att de kan återmonteras i samma ordning.
3

Lossa skruvarna som håller huvudet till motorn i den ordning som beskrivs i handboken med en spärr och en breaker bar. Dessa skruvar hållit på ganska hårt.
4

bort huvudet från motorn. Den TR6 huvudet är gjutjärn och extremt tung, så det är bäst att ha en assistent hjälp i avlägsnandet av det.
5

Avlägsna ventilfjädrar med en ventilfjäder kompressor, är noga med att inte låta ventilfjädrarna flyger iväg av huvudet under avlägsnandet. Ventilfjädrarna har en enorm mängd press på dem, och kan vara farliga om de inte tas bort på rätt sätt.
6

bort ventilen hållarna när ventilfjädrarna komprimeras. Ta ventilerna, numrering ventilerna, så att ventilfjädrar och djurhållare ventil de kan återmonteras i samma ordning.
7

Placera huvudet på arbetsbänken, och använder ett hårt stål avdrift och en hammare att utnyttja (eller drift) ventilen styr ut ur huvudet.
8

Installera de nya ventilstyrningar med en speciell ventilstyrning installationsverktyg som pressar ventilstyrning in i huvudet. Detta är också ett arbete som lätt kan göras av en professionell verkstad för bästa resultat.
9

tillbaka ventilerna, ventilfjädrar och hållare ventil. Sätt tillbaka huvudet på motorn i motsatt ordningsföljd. Installera alla komponenter som togs bort i motsatt ordning mot demonteringen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125536.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.