Serpentine remskivan Typer

De flesta moderna bilar använder en serpentin bälte för att driva generatorn, luftkonditionering kompressor, vattenpump och servopumpen. Serpentine bälten köra genom en serie av tre typer av skivor, vilka är knutna till de olika motorkomponenter som visas i en bils bältesdragningen diagram (även kallade scheman, som finns på en etikett under bilens huv). De tre typerna av serpentin remskivor är drivtrumman, remskivorna odrivna och spännaren. Drive Remskiva

drivtrumman är remskivan som är ansluten till en bils vevaxel (axeln som kommer från inuti motorn och roterar när motorn är igång). När drivtrumman vänder, det orsakar remmen att röra sig, vilket i sin tur orsakar de andra remskivorna för att snurra och driva de olika komponenterna i bilen.
Idler Remskivor

Odrivna remskivor ansluter bältet till de olika bilkomponenter, till exempel luftkonditionering kompressor, servopumpen och generatorn. När remmen orsakar frilöpande remskivor vända, de frigående remskivor orsaka deras komponenter för att fungera. Vid byte en serpentin bälte, måste bandet färdas över remskivorna i exakt samma ordning som de schematiska visar. Om du inte kan hitta bältet schematiska under huven, konsultera en Haynes manual eller Chilton manual för ditt märke och modell av bil (klicka på länkarna i avsnittet Resurs).
Spännare

spännaren är en remskiva ansluten till en spännanordning stång, en fjäderbelastad arm används för att applicera den korrekta mängden spänning (mängden av spänning påverkar hur tight bältet är) på bältet.

Vid demontering en serpentin bälte, är det första steget att lossa spännaren med hjälp av en breaker bar eller tung skiftnyckel. Du vrider spännaren till vänster, vilket tar bort spänningen. Vid byte av en serpentin bälte

, går bandet runt spännaren sist. Du lossa spänningen på sträckaren, precis som du skulle göra om du tar remmen. Sedan släpper du spännaren långsamt, vilket gör att bältet kvar på alla remskivorna i den exakta ordning som de schematiska visar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125518.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.