Så identifierar du hur gammal din bilbatteriet ?

Bilbatterier är ganska lågteknologiska produkter som många bilägare glömma tills de går dåligt . Batterier har en begränsad livslängd och att veta hur gammalt ditt batteri kommer att hjälpa dig att veta när du behöver byta ut den . Instruktioner
1

Öppna huven . Bilbatteriet ligger under huven , vanligtvis i främre förarsidan hörnet . De flesta bilar har en inre spaken ligger nära förarens vänstra knä som du drar för att lösgöra huven . Om du inte kan hitta spaken , konsultera din instruktionsbok .
2

Prop huven öppen . När huven har släppts , öppna huven genom upplåsning av fronten . Det kommer sannolikt att bli en tunn metallstav tvärs för att stötta upp huven medan du arbetar . Kontrollera att huven är säkrad .
3

Leta rätt på batteriet , troligen till höger om du står framför bilen . Batteriet kommer att stämplas med en kodad datum . Numreringen börjar med en bokstav och ett nummer . A representerar januari , B representerar februari och så vidare. Datumet kommer att vara ett tal som representerar tillverkningsåret . Året 2008 skulle representeras av en 8 till exempel . Om batteriet är stämplad C7 den tillverkats i mars 2007.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125517.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.