Vad gör en Flame Spectrometer?

En flamma spektrometer värmer atomerna i ett prov till ett exciterat tillstånd och sedan analyserar den resulterande avgivna spektra för att bestämma den atomära makeup av provet. Definition

spektroskopi är en teknik som används för att bedöma koncentrationen eller mängden av ett visst ämne genom att undersöka våglängder som sänds ut av en upphetsad prov.

En spektrometer är ett instrument som används i spektroskopi, mätning av egenskaperna hos ljus över en viss elektromagnetiska spektrumet. I fallet med lågan spektroskopi, betyder det spektrum analyseras inte innehåller normalt synligt ljus.
Grundprincip

flamma spektroskopi, är ett prov exciteras av en brännare eller nebulisator /brännare kombination, därigenom spännande elektroner i ett högre energitillstånd (även känd som "GLÖDNING"). Dessa exciterade elektroner avger energi vågor som är karakteristiska för den atomära makeup av materialet. Spektrometern undersöker den emitterade spektrumet av resulterande vågor för att bestämma provets beståndsdelar. Korrekt identifiering beror på jämförelse av observerade spektrum mönster med indexerade mönster som redan finns lagrade i någon databas. Kom ihåg: den kvantitet som mäts i lågor spektroskopi är en energi nivå, inte en fysisk substans
Typer och aspekter undersöktes
p Det finns tre typer av. flamma spektroskopi: atomemissionsspektroskopi, atomabsorption och atomär fluorescens. Varje typ av flamma spektroskopi kräver olika och särskilda metoder. Till exempel i atomabsorptionsspektroskopi är atomer upphettas tills de når ett grundtillstånd, och i detta grundtillståndet absorbera större mängder energi då koncentrationen av en komponent ökar, men i atomemissionsspektroskopi, är den energi som avges av uppvärmda atomer mätt . Oberoende av den specifika typen är flamma spektroskopi används för att mäta koncentrationen av metalliska element.
Bränslegaser som används i ett
Flame spektrometer

De flesta spektrometrar kräver ett gasformigt bränsle till producera en "ren" flamma. Vanliga bränslen inkluderar väte eller acetylen. Vanliga oxiderande gaser, som krävs för förbränning av bränslet, är dikväveoxid, ren syrgas eller luft.
Känslighet

Flame spektrometrar är kapabla att analysera metalliska element i del per miljon eller miljard koncentrationsintervallen. I vissa fall är detektion av lägre koncentrationer möjligt, beroende på elementet, instrumentet och de metoder som används.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125460.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.