Vad skulle en bil med en dålig Oxygen Sensor göra?

Moderna bilar är full av en mängd olika sensorer, från sensorer luftintag, sensorer syre, temperatursensorer, knackningssensorerna och mer. Om en sensor är defekt, åtminstone du kan ha ett ljus komma på instrumentpanelen. För andra givare, kan du uppleva mer allvarliga begränsningar med din bils prestanda. Att veta mer om dina sensorer kan hjälpa till att felsöka eventuella problem som du upplever med din bil. Vad betyder en Oxygen Sensor gör?

Syresensorn är en av de viktigaste mätinstrument som används för bränslet styrdatorn för att reglera luft-blandningen med bränsle i förbränningskammaren. Av denna anledning, syresensorerna är viktiga komponenter för bränsle reglering och konsumtion.
Skyltar för byte

Förlora flera miles per gallon i bränsleekonomi kan tyda på att du kan behöva att ersätta din syresensor, även om det kan finnas flera andra frågor kring bränsleekonomi liksom. Om bilens dator indikerar en felkod för lambdasonden, då sensorn och ledningar bör båda testas. Om sensorn är dåligt, då motorn kommer att ha minskat effekt prestanda och kommer inte att svara så snabbt. En bil ens kan stanna ute under körning på grund av eftersläpande avgassystem.
Utsläpp

Ursprungligen var syresensorn utvecklats för att hjälpa till att minska skadliga utsläpp orsakade av bilar. Detta händer som syresensorn övervakar nivån av syre i avgaserna så att datorn kan reglera luftbränsleblandningen vid förbränning. En bil med en dålig syresensor kan misslyckas många emissionsprovning procedurer, beroende på den stat där föraren är bosatt.
Reparationer
p Om din lambdasond går utan ersättning i rätt tid, kan det innebära allvarliga skador på din katalysator, vilket kommer att bli en dyr reparation. Katalysator fel kan också leda till en fullständig blockering i avgassystemet, vilket leder till andra avgaser problem och reparationer samt. Addera När man byter

Generellt för nyare fordon, ska syresensorn bytas vid varje 100.000 mil intervall. Vissa bilar har en speciell O2 ljussensor påminnelse som talar om för dig när du behöver kolla din lambdasond också.
Andra Faktorer för Byta Oxygen Sensor


Använda bränsle förorenad med blyad bensin, dock ovanligt att är, kan orsaka fel syresensor. Andra orsaker till misslyckandet kan vara fosfor förorening från överdriven oljeförbrukning eller silikon från läckage av kylvätska eller sprayer. Andra skäl för misslyckande inkluderar miljöfaktorer såsom väg splash, spjäla, olja eller smuts som kan belägga sensorn och leda till mekanisk stress eller misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126302.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.