Hur man tar bort en skadad Bolt

För de flesta bilintresserade, tillbringade tid arbetar på en bil, är lastbil eller motorcykel väl använd tid. Varje varv på skiftnyckel och vridning på handleden är så givande som nästa, tills det händer: en bult bryts av i ett av de olika mekaniska komponenter, klippt eller på annat sätt skadade och till synes omöjliga att ta bort. Denna frustrerande händelse råkar även de bästa mekanikerna, så oroa dig inte om det händer dig. Saker du behöver
Borrmaskin
Borr in Review, lätt ut eller liknande extraktorer bult
Hammer
Helicoil kit
Visa fler instruktioner
Bolt Extractors

en

Borra ett litet hål direkt genom centrum av bulten. Större detta hål genom att byta till en större borr, fortsätter tills du kan sätta in spetsen på din bult extractor i hålet.
2

Knacka på änden av bulten extractor lätt med en hammare för att hjälpa extractor s "tänder" sjunka in i materialet i bulten.
3

Twist hela fläkten moturs med en skiftnyckel eller med en borrmaskin inställd på låg hastighet. Om fläkten sitter helt i bulten, bör det vrida ut. Addera Helicoil Metod
4

Borra ett litet hål direkt genom centrum av bulten. Större detta hål genom att byta till en större borr, fortsätter tills du väljer de återstående fragment av bulten från bulten.
5

Välj en Helicoil insats som är en storlek större än den ursprungliga bulthålet. Till exempel, om den trasiga bulten är en 8 mm bult för att välja 10 mm insats.
6

förstorning bulthålet till storleken på den valda insatsen genom att borra den med lämplig storlek borr.
7

Sätt i den medföljande knacka verktyget i hålet. Vrid kranen 1/3-turn vid en tidpunkt, stoppa när kranen känns som det sitter tätt mot hålet. Sedan tillbaka kranen ut långsamt skära nya gängor i hålet.
8

Sätt den nya insatsen med den medföljande införingsverktyget. När insatsen är i jämnhöjd med hålet, stansa ut installationen tang på insatsen med en metall punch.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125455.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.