Lägga bromsvätska till en Jeep Grand Cherokee

Lägga bromsvätska till en Jeep Grand Cherokee är inte nödvändigtvis ett planerat underhållsarbete. Medan huvudcylindern behållaren bör toppade, när det blir låg, är det på grund av andra faktorer. Låga bromsbelägg kommer att orsaka de hydrauliska bromsok kolvarna sträcker sig utåt ytterligare för att möjliggöra de förtunnade kuddar att kontakta rotorn. Detta scenario suger ut mer av bromsvätska (hydraulolja) från huvudcylindern att rymma kolvarna 'räckhåll. Medan Jeep Grand Cherokee oftast anställa förslitningsavkännare på dynorna för att varna föraren när dynorna är låga, toppning av huvudcylindern hindrar ljuset bromsvätska från lysande på instrumentbrädan för att varna föraren. Saker du behöver
DOT 3 bromsvätska
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

Höja huven av Jeep Grand Cherokee och leta huvudcylinder broms vätskebehållare. Det ligger på förarsidan brandvägg på baksidan av motorrummet. (Se Resurser) Det är en liten vit rektangel komponent med en gul mössa på det.
2

Inspektera mängden vätska i huvudcylindern och sedan jämföra vätskenivån till den fullständiga märkning stämplat synligt på sidan av huvudcylindern bromsvätskebehållaren.
3

Ta den gula hatten, om nödvändigt, att lägga vätska till huvudcylindern.
4

Lägg DOT 3 bromsvätska i behållaren. DOT 4 bromsvätska är också acceptabelt, men Jeep Grand Cherokee kräver DOT 3. Lägg inte bromsvätska DOT 5 eller någon annan typ av vätska till huvudcylindern. Petroleum-baserade vätskor som kylvätska, motorolja, servostyrning vätska eller transmissionsolja kommer att förorena och skada gummitätningar i hela bromssystemet. Om du är osäker på vilken typ av vätska i flaskan, köpa en ny flaska DOT 3 bromsvätska för att lägga till huvudcylindern.
5

Häll vätska i huvudcylindern bromsvätskebehållaren tills den når hela linjen stämplat på utsidan av huvudcylindern.
6

tillbaka locket till huvudcylindern.
7

Har din bromsar kontrolleras för att se de är inte få alltför tunt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125402.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.