Hemlagad Jib Crane

Jib kranar varierar i storlek från hundratals pounds till tiotals ton. De är kända för långa bom armar och svängbara eller roterande förmåga. De används allmänt i branschen för att lasta gods och flytta utrustning. Deras största synlighet kan mycket väl vara på hamnen där fraktfartyg lastas och lossas. Detta är en hemmagjord portabel enhet som gör att motorn avlägsnas från fordon, hissar och flyttar tunga möbler och utrustning, och gör det möjligt att lasta tunga föremål på pickup lastbilar. Jib Crane Strategi

Enheten har en 6-fot hög vertikal bom med en 4-fots horisontell bom. Den vertikala bommen är svetsad vid en 4-fot bred boom som utgör basen av ett "U" med två 4-fots horisontella ben. Denna U-formade ramen är parallell med marken och har fyra tunga svängbara hjul för att möjliggöra enkel rullande rörlighet. En 2-fots styre med handtag är ansluten till den vertikala bommen på bröstet så att föraren kan trycka och dra enheten till lasten. Lyft sker genom en 800-pound kapacitet handtag vinsch med automatisk broms. Stål remskivor med 5/8-tums hål, bushed med oilite kullager, rider på ½-tums stål bultar i slutet av lyftbommen stöder stålvajer från vinschen, som är monterad på den vertikala bommen armen.


Material
p Alla av stålrör som används i enheten är 3-tum med 3-tums 3/16-inch tjock fyrkantig stålrör. De vertikala och horisontella bommar är 5 och 4 meter lång respektive. Benen är 4 meter lång. De är svetsade till två 4-fot-stora delar av slangen svetsas samman för att stärka den mest kritiska delen av kranen, eftersom denna dubbla beam överför betydande vridmoment på benen från den vertikala bommen armen. Alla förband är ytterligare förstärkt med svetsade rektangulära 3/16-inch tjockt stål hörnplåtar 3 inches bred. Sex av dessa bör vara 9 inches lång och två ska vara 6 inches lång. Fyra av de 9-tums-långa bitar ska borras i hörnet kvadranter, 1 tum på en 45-graders linje från hörnen för remskivsskruvar. Välj tunga svängbara hjul med gängad tapp toppar och kapacitet vikt av minst 600 pounds vardera. Matcha caster toppar med 1/4-tums tjocka svetsa plåtar 5 inches längre än caster övre disk som har en bolthole att matcha Caster stjälken vid ena änden (ej centrerad).
Entreprenad

Använd 1/8-tums typ 6013 stavar att svetsa alla skarvar. Slipa svetsfogarna där hörnplåtar går platt. Detta är bra eftersom 6013 stavar producera svetsar med penetrering in i utrymmet mellan bitar. När hörnplåtar svetsas på, kommer det gemensamma fördelas med sammanhängande material på två nivåer och extremt stark. Svetsa caster plattorna på toppar av ändarna av benen. Chip och borsta alla svetsar med en styv roterande tråd hjulet i en hög hastighet borr. Inspektera svetsarna för väldefinierade kontinuerliga pärlor. Rengör och måla hela ramen. Bolt hjulen till plattorna. Bolt remskivorna i de bästa boom kilar där de skjuter ut från toppen. Slutligen, använd U-bultar för att fästa vinschen till den vertikala bommen vid ungefär midjehöjd. Sätt en knappa bult genom vinschen i ramen. Förläng vinschkabel över de två remskivorna och hänga kroken. Vinschen är nu klar för användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125401.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.