Jumper Cable Instruktioner

Användningen av startkablar på en bil kan vara skrämmande eller förvirrande om det är första gången du använder sådana verktyg. Att försöka lista ut vad som händer där och hur du ansluter dem är stressande och farligt om du inte vet vad du gör. Lägg olika anslutningsmöjligheter fläckar och batterier i bilar, och du har en hel drös problem för en nybörjare med ett dött batteri. Söka batteripolerna

Startkablar har två färger: rött för positivt och svart för negativ. Bilen (oftast dess batteri) har motsvarande färger eller tecken för att visa var de startkablar kommer att ansluta: "+" eller rött för positivt, "-" eller svart för negativ. Detta är fallet för alla fordon.

Hitta plats att koppla startkablarna i kan vara väldigt knepigt. Vissa bilar har batterier placerade under sätena eller i obekväma ställningar och därför kommer att ha två inlägg inne i motorrummet märkt som positiv och negativ. Andra bilar har sina batterier placerade på framsidan av motorn eller under ett hölje i motorutrymmet. Instruktionsboken kan hjälpa dig att hitta bilbatteri eller inlägg jumper. Addera Ansluta startkablar

Börja med att ansluta de positiva och negativa kablarna till motsvarande terminaler på ett bil, och sedan gå vidare till nästa bil och anslut den positiva och negativa där. Den ordning i vilken du ansluter bilarna eller de positiva eller negativa kablar spelar ingen roll. Allt som räknas är att när processen är klar, är de två bilar anslutna via startkablar med de positiva och negativa kablarna på deras motsvarande fläckar på bilbatteriet.

Nu, bilen med det urladdade batteriet kommer har tillräckligt med kraft för att kunna vända på motorn och starta bilen. Beroende på hur lite kraft som finns kvar i batteriet, kan det behöva sitta emot mer av en avgift innan den har tillräckligt med kraft för att vända. Rev motorn på den bil som redan är igång för att skicka över extra kraft till det urladdade batteriet.
Varning

koppla upp startkablar felaktigt kan blåsa säkringar tillsammans med bilens datorsystem. Detta kan leda till kostsamma reparationer inne i bilen och att leda till en hel röra av andra problem. Om du är osäker på rätt anslutningspunkter, se bruksanvisningen innan du går vidare för att inte skada bilen på något sätt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125341.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.