Hur man släpper Rotorer skivbroms

Skivbroms rotorer är en viktig komponent i alla bilens bromssystem, och är de runda metallskivor att bromsok och bromsbelägg klämma när du bromsar. Rotorer bör inspekteras regelbundet för slitage. Om de är skev, gjorde eller har blivit för tunn, bör de ersättas med nya rotorer eller - om de fortfarande är inom tillverkarens rekommenderade toleranser - bör återuppstått. Ta bort rotorerna är en enkel uppgift på de flesta fordon. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Bromsrengöringsmedel
Rags
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Allen skiftnycklar (vissa fabrikat) katalog Torx bits (vissa fabrikat) katalog Flat -skruvmejsel (vissa fabrikat)
Visa fler instruktioner
1

Lossa hjulets muttrarna. Höj fordonet från marken med en domkraft och stödja den ordentligt med pallbockar. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Spraya broms renare på de bromsande delarna och torka dem fria från smuts och olja.
3

Ta bort de två skruvarna som håller bromsoket på plats - dessa är i allmänhet placerade på baksidan av bromsok. Skruvarna tas bort med en vanlig hylsa, en insexnyckel eller en stjärna-formad Torx bit. Inspektera bultarna eller konsultera din instruktionsbok för att avgöra vilken typ av bultar dessa är. Skruvarna kan täckas med dammskydd, och det kan också vara en fjäder klipp över bultarna som behöver dök upp med en platt skruvmejsel.
4

Skjut tjocklek av av rotorn . Tjockleken kommer fortfarande vara fäst till den mjuka bromsledningen som går till oket, så behåller tjockleken mot suspensionen upprätt så att det inte finns spänning på bromsledningen, som potentiellt skulle kunna skada den.
5 < p> Ta bort bromsok monteringsfäste om den är i vägen för rotorn. Återigen, konsultera din manual eller helt enkelt inspektera bromsok fäste för att se om det stör avlägsnande av rotorn.
6

Undersök mitten av rotorn och navet. Rotorn får inte skruvas fast på navet och kan bara dra av. Vissa rotorer behålls med en större center mutter som måste vridas moturs, medan många rotorer behålls med två små stoppskruvar försänkta i ansiktet på rotorn som tas bort med en platt skruvmejsel eller insexskruven. Rådfråga din manual om du inte kan avgöra om och hur rotorn är fäst.
7

Dra rotorn rakt av på navet. Om det har fastnat från rost och smuts, knacka försiktigt med en gummihammare från baksidan och runt omkretsen för att frigöra det. Installera nya rotorer är den omvända för flytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125320.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.