Delar av en automatisk växellåda

Av någon definition , automatiska växellådor är ett under av ingenjörskonst . Dessa viktiga komponenter har relativt få rörliga delar , utan måste fungera som både en stadig ström - sändare och hydro - mekanisk dator . Historia

vätska automatlåda som vi känner det först användes 1940 av Cadillac och Oldsmobile , och var en 2 -växlad kallas Hydra - Matic .
Fall

yttre fallet med de flesta automatik görs av flygplan - grade aluminium , och innehåller alla de rörliga delar och många av de fluidkanalerna krävs för drift .
< br > Torque Converter

Nästan alla automatiken använder ett vridmoment ( stall ) omvandlare . Dessa flytande kopplare låt motorn gå på tomgång utan att engagera överföringen .
Ventil - Body

Automatics innehåller en separat kammare labyrintiska fluidkanaler , enkelriktade backventiler , och solenoider som kallas ventil - kroppen . Denna enhet är allmänt känd som " hjärnan" i överföringen , och är oftast placerad på undersidan av höljet .
Gear - Set

Automatics använder en ganska liten uppsättning " planetariska " redskap för att överföra kraft , som är belägna nära baksidan . Planetväxlar anses allmänt vara den starkaste och mest yteffektiva arrangemang tillgängliga .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125280.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.