Chevy Cobolt Underhåll

Om du har letat efter en gjorde amerikansk kompakt bil som är snygg och ekonomiskt, sedan Chevrolet Cobalt kan vara i slutet av din sökning. Chevy Cobalt staplar sig väl jämfört med sina japanska motsvarigheter, och finns i många olika varianter. Chevy började produktionen under 2005, och Cobalt ersatte den långdragna Cavalier. Det är viktigt att hänga med enkla och planerat underhåll. Enkelt underhåll
p Det är viktigt att använda rätt typ av bensin för att hålla din Cobalt väl underhållna. Om du har en Cobalt med en 2,2 liters L4 motor så är det viktigt att använda vanlig blyfri bensin som har ett oktantal på 87 eller högre. Något mindre än det kommer att orsaka knackar ljud vid körning. Om din Cobalt har en 2,0 liters L4 Supercharged motor du vill använda premium blyfri bensin med oktantal 91 eller högre för optimal prestanda. Om du lägger kylvätska till din bil är det viktigt att använda rätt DEX-COOL blandning, och att se till att motorn har hunnit svalna. För att bibehålla bromsbeläggen är det viktigt att du kommer ihåg att göra en måttlig till tung stoppa varje 1.000 miles i ordning för skivbromsar att anpassa att bära.
Planerat Underhåll
< p> Underhåll kontroller och inspektioner är en viktig del av bilens hälsa. Det är viktigt att hänga med i underhållsplan som är anlagd i bruksanvisningen som medföljer din Chevy Cobalt. Ett av de viktigaste verktygen för planerat underhåll är "byt olja snart" ljus, som tänds i din Cobalt därefter. När detta ljus visas bör du ha din olja ändras inom de närmaste 600 miles. Om du har en 2.2 liters L4 motor du behöver någon SAE 5W-30 olja. Om du har en 2.0 liters L4 Supercharged motor behöver du Mobil 1 SAE 5W-30 olja. När lampan tänds för första gången är det viktigt att ha en mekaniker, eller dig själv, titta över bilen. Du bör byta motorolja och filter, samt leta efter läckor och skador. Bromssystemet bör inspekteras, och däcken ska vridas. Kontrollera vindrutan vätska och lägga om det behövs. Chevy rekommenderar också inspektera torkarbladen, fjädring och styrningens komponenter. Motorns kylsystem ska också inspekteras, samt gasreglaget systemet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125257.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.