Inkörningsprocedurer för en lastbil Motor

Avbrott i ditt nya lastbilens motor är en av de viktigaste sakerna du kan göra för hälsan av fordonet. Korrekt bryta i din motor kan förlänga livslängden på motorn samt bidra till att förhindra kostsamma reparationer. Det är en enkel uppgift, och beroende på hur ofta du kör lastbilen, måste du följa inkörningsprocedurer för bara en månad eller två. Varför inkörningen är nödvändig

En inkörningsperiod är nödvändigt att låta motorn lager och cylindrar på din lastbil för att bryta sig in och för kolvringarna att täta korrekt. Tätning kolvringarna är viktigt att förhindra förbränning av olja när motorn åldras. Eftersom tekniken har möjliggjort bättre bearbetning av delar, den erforderliga inkörningsperiod har minskat från i genomsnitt 3.000 miles till så få som 500 miles.
Inkörningen Controversy

Ämnet inkörningsprocedurer är något kontroversiellt. Majoriteten av experter rekommenderar att följa tillverkarens anvisningar. En separat skola rekommenderar drivande motorn svårt för de första 500 miles. Ännu en grupp anser en inkörningsperiod är inte längre nödvändigt med nyare fordon, eftersom motorn är tillräckligt bryts in på fabriken. Varje truck ägare måste komma till sitt eget beslut, men det är oftast klokt att följa tillverkarens rekommendationer.
Gemensamma riktlinjer

Bogsera inte en trailer för åtminstone de första 500 miles, och om möjligt skjuta upp bogsering något förrän du har 1.000 miles på lastbilen. Undvik en stor belastning tills du har slutfört inkörningsperioden.

Under de första 500 miles, kör till rimliga hastigheter och lägre varvtal. Använd mjuka starter och undvik att snurra på däcken.

Kör trucken försiktigt och variera din hastighet om möjligt. Håll hastigheten under 55 km /h för de första 100 miles, sedan långsamt bygga upp till din normala körhastighet när du närmar dig 500 mil märke. Under inkörningsperioden en lång väg resa rekommenderas inte, du ska inte köra för långa sträckor med samma hastighet. Detta kan skapa spår i cylindrarna. Dessutom, använd inte farthållaren. Stadskörning är bäst, på grund av de varierande hastigheter och täta starter och stopp.

Läs bruksanvisningen noggrant och följ eventuella rekommendationer angående inkörningsperioden, liksom alla riktlinjer underhåll, särskilt oljebyten.

Efter inkörningsperiod

Kör trucken försiktigt även efter inkörningsperioden för de kommande 500 miles. Sakta bygga upp din körhastighet och bogsering. Utför allt underhåll per tillverkarens schema, och byta olja varje 3000 miles.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125249.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.