Hur man byter ramlager

Ramlager är hylstyp oljefilm kullager som stöder spinning vevaxlar i förbränningsmotorer, som diesel och de flesta bensinmotorer. De består av två skal av stål halvt som presenterar ett tunt skikt av mjuk metall som kallas "Babbitt" till blankpolerade huvudlager journal. Babbitt håller oljefilm på plats med axeltappen, praktiskt taget utesluter lagerslitage. Byta ramlager är hjärtat i en ombyggnad som kräver motor borttagning. Ta bilder vid viktiga steg för att hjälpa till i den komplexa återmonteringen. Saker du behöver
mekaniker verktyg
Digitalkamera
Lageruppsättningen
Packningssats
Bil jack
Engine hissa
Visa fler instruktioner
Förberedelse

1

Förbered att ta bort motorn från fordonet. Dränera vätska, koppla bort batteriet, då de elektriska anslutningarna, slangar och reglage. Ta överföring eller tappa drivlinan ur botten av front-fordon.
2

bort motorn från fordonet för bakhjulsdrift eller ta bort från drivlinan vaggan för framhjulsdrift.

3

Ställ motorn i motorns stativ eller på en stark bänk. Ta vattenpumpen, transmissionskåpan och kamrem eller kedja.
4

Vänd motorn upp och ned för att ta bort oljetråget eller vevhuset. Ta närbilder av botten av motorn. Avlägsna olja pickup och oljepump.
5

bort alla anslutningskablar caps vevstakslager, noggrant notera deras exakta position och orientering av varje och foder upp dem i en stark låda i exakt orientering. Nu ta bort alla ramlageröverfallen med bibehållen orientering i andra rutan. Addera Byta Kullager
6

Lyft vevaxeln ur motorblocket. Ta bort lagerskålar från ramlageröverfallen och tidskrifter i blocket. Inspektera vevaxeln och notera eventuella avvikelser på tidskrifter.
7

Skicka vevaxeln ut för rekonditionering. En bransch ordspråket säger att om motorn lagren behöver bytas, bör vevaxeln skall renoveras. Rengör alla bultar, inklusive gängorna och stryk återmontering glidmedel. Axeln kommer tillbaka från butiken med underdimensionerade lagerskålar för att matcha storleken på de rekonditionerade lagertappar.
8

Rengör och torka alla ytor bärande uppbackning. Rengör händerna noggrant. Systematiskt, ersätta de nya lagerskålar, att se till deras sida tungor passa in i deras fördjupningar. Sätt en beläggning av ren motorolja på varje tidskrift.
9

Byt vevaxeln i blocket, försiktigt så att inte tillåta vevstake bultar för att repa polerade tidskrifter. Lägg varje huvud mössa och vevstaksöverfallet tillbaka på plats. Vid tveksamheter om orientering, titta på närbilder. Dra alla bultar lagerhuset till specifikationer, inklusive åtstramning ordning.
10

Rengör alla gamla packningar. Blås ut motorblocket med tryckluft. Addera Montering
11

Montera ihop motorn med nya tätningar och packningar.
12

ihop bilen i omvänd ordning för demontering och fylla på vätskor. Starta motorn och kontrollera oljetrycket inom några sekunder, eller stoppa den omedelbart och kontrollera igen.
13

Låt motorn gå. När oljetrycket är etablerad, kolla efter läckor, både under huven och undertill. Provköra bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125207.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.