Hur du ändrar Fork Oil

Byta gaffel olja på din motorcykel eller dirt bike är en viktig färdighet att lära sig om du planerar att rida under en längre tid. Även om du kan hyra en mekaniker för att slutföra processen för dig, gör det själv kan du spara lite pengar i arbets-och installationskostnader. Även om det kanske låter som en mycket svår uppgift, det är faktiskt ganska enkelt om du följer rätt instruktioner. Saker du behöver
17 mm nyckel
14 mm Allen socket
Fork oil
Air inverkan pistol
Vice
Visa fler instruktioner
1 < p> Lossa och ta bort locket från det yttre röret. Skjut ner röret och vrid gaffeln upp och ner och låt den helt dränera. Använd din 17 mm nyckel för att hålla låsmuttern på plats under locket. Dra våren och rebound justering stång ut och rengöra den med en trasa.
2

Säkra gaffel röret i skruvstycket och dra ut kolvstången ur gaffeln. Använd en 14 mm insex-uttag och en luft inverkan pistol för att lossa den nedre justerbulten. Vid denna punkt bör filtret glida ur gaffeln röret. Slutför processen långsamt för att förhindra att olja sprutar överallt.
3

Rengör innerslangar patronen och ta bort den gamla oljan och eventuellt skräp som kan finnas kvar på någon av delarna. Sätt ihop delarna när de är rena och torra genom att placera det yttre röret tillbaka in i last. Fortsätt genom att kassetten sätts in i röret och använda händerna för att försiktigt dra åt kompression justeraren i gaffeln.
4

Ställ röret upp och för in staven rebound justeraren i röret och fyll den med gaffel olja. När gaffeln är full, kolvstången upp och ner i röret stroke tills patronen är fylld med olja. Återanvänd inte fästa fjädern tills oljenivån har ställts in och var och en av de ovan nämnda stycken har utsatts för den nya oljan.
5

Ställ gaffelhöjd enligt dina personliga preferenser. Det allmänna området för de flesta ryttare är 90-115 mm och förändringar beroende på hur mjuk eller hård ryttaren gillar gafflarna. Återställ rebound justeraren och gafflar tillbaka till sin ursprungliga plats. Dra åt nypa bultarna till 14 och 12 fot pounds (topp och botten, respektive).

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125158.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.