Vad är en ECM Bränslesystem Load ?

Motorns styrenhet ( ECM ) är en dator som använder sensorer i en bils motor för att styra luft /bränsleblandningen i insprutningssystem . Den tar emot insignaler och utsignaler producerade av mätinstrument, inklusive motorbelastning . Motorbelastning

Termen motorbelastning hänvisar helt enkelt till hur hårt motorn fungerar , och det är normalt uttrycks i procent . När en bil drar något tungt eller accelerera snabbt det kommer att ha en hög belastning . När en bil går på tomgång eller going down hill den kommer att ha en låg motorbelastning .
Bränsleblandningen

förhållandet mellan bränsle och luft under förbränningsprocessen måste vara kontrolleras noga om motorn är att arbeta effektivt . Olika faktorer påverkar förhållandet , temperatur och vilken typ av bränsle som används är två exempel . En kall bil kräver mer bränsle och så ges en " rik " blandning .
Motorbelastning och bränsle

Även faktorer såsom motorns temperatur påverkar mängden luft och bränsle som blandas påverkar motorns lasten när ECM börjar bränsleinsprutningen . Bränsleinsprutning skärs in eller ut efter behov genom ECM. Det börjar snart på bilar som reser uppförsbacke eller har en hög belastning av andra skäl , än på bilar med låg motorbelastning .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131178.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.