Vad orsakar Paint Chipping på bilar?

På grund av de höga förväntningar som ställs på billack --- en skimrande glans, en förmåga att stå emot extrema väderförhållanden, etc. --- Det är några av de mest sofistikerade färgen du kan köp. Nackdelen är att när färgen gör chip, det är inte alltid lätt eller billigt att få det åtgärdat. Här är några tips på att spara din bils avslut --- och därmed dina pengar. Väder
svåra vinterförhållanden kan vara en färg mördare.

Vädret är en stor faktor i en bils färg hälsa, oavsett klimatet. Extrem värme och solljus kan allvarligt skada färgen. Färgen börjar förlora glans, bildar bubblor och förlora styrka. Om din lack är väldigt känslig, eller din bil regelbundet utsätts för extrema temperaturer, som att sitta i en parkeringsplats för åtta timmar om dagen, överväga att använda en skyddande bil täcka. Försvagad färg beroende på solljus är mer benägna att chip, och även mindre skav kan göra att färgen chip om den är svag nog.

Kallare klimat är där vädret verkligen påverkar en lack. Vind, is, snö och --- mer än något --- vägsalt orsakar färg att försvagas. Kallt väder kan försvaga emalj, förstöra vax och exponera färg till fasorna av vinterväder.

Salt är den verkliga mördaren av gäng. Hjul kan sparka upp bitar av salt och orsaka skador på bilens finish. Men mycket värre än att orsaka enkla måla skav, är salt en katalysator för rost. Det är därför så många rostfläckar uppstår runt hjulhus, eftersom det är där saltet är mest sannolikt att drabbas.
Road Hazrads
Lastbilar kan bära några ovänliga passagerare som kan skada din måla jobb.

Road faror kommer i många former, och de faror de medför för bilens färg är i allmänhet uppenbara. Lastbilar transporterar grus, salt, sand, trä och smuts innebära en fara för bilarna omkring dem. Även de minsta partiklarna, speciellt de som går flyger på motorvägshastigheter, kan chip eller allvarligt scratch färg. Följ de varningar fästa på ryggen i många av dessa lastbilar och håll avstånd.
Platser att undvika
Going off-road kan orsaka färg att gå av din fordonet.

Två ställen att undvika att köra för att skydda din lack är någonstans off-road och överallt där det kan finnas löst skräp.

Varje element av terrängförhållanden --- lera, trädgrenar, stenar och smuts- - kan orsaka svår färg chipping och rost

Grova vägytor eller vägar täckta av skräp är den vanligaste orsaken till färg chipping.. Spilld sand, sten eller något annat som kan vara i vägen för din bil bör vara säkert undvikas. Inte bara kommer skräp att orsaka din färg till chip, men om det är halt nog, kan det leda till att du kraschar.
Paint Chipping Effekter
måla chipping kan innebära en framtid rost.

reparera flisas färg är ofta en enkel uppgift för polering ut det eller fixa det med några gnugga förening. Men om en scratch är stort eller problemet ignoreras, kan det krävas en ny lack. Nya måla jobb kan kosta tusentals, beroende på vilken typ av bil och färgen som krävs --- så inte ignorera en repa bara för att den är liten.

Ovanpå det, orsakade rost måla chipping kan försämras dina karosseridelar helt och hållet. Måla chipping kan förvandlas till ett stort problem, och varje chip bör behandlas som sådan.
Underhåll Tips
Tvätta din bil på rätt sätt för att hjälpa färgen förbli starkt.

Tro det eller ej, tvätta en bil är inte alltid nödvändigtvis bra för färgen. Om det görs på rätt sätt, kan det hjälpa till att skydda färgen mot chipping. Men utförs överdrivet eller felaktigt, kan tvätta en bil belysa rostfläckar och skada lack.

Använd microfiber handdukar och tvättlappar vid rengöring ditt fordon. Se till att använda tvål avsedd för bilar, inte diskmedel. Diskmedel skadestånd vaxer och emaljer och kommer att försvaga en bils färg. Vaxa var tredje månad eller så, speciellt i början av vintern, för att skydda lacken från chipping under svåra väderförhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125145.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.